על רקע סדרת הפיגועים שנמנעה אתמול (ה') עם התפוצצות 3 מטעני חבלה בבית ים, סייר היום שר הביטחון ישראל כ"ץ במחנה הפליטים אשר בטולכרם, משם יצאה חוליית המחבלים שהטמינה את המטענים.
נשמיד את חוטפי ורוצחי התינוקות
במהלך הביקור, שר הביטחון קיים דיון הערכת מצב עם המפקדים בשטח, שמע על המאמצים לחיסול תשתיות הטרור במחנה, והדגיש את חשיבות ההמשכיות של מבצע "חומת ברזל" בעצימות גבוהה כדי לוודא שהמעורבים בטרור יישאו מחיר כבד.
במהלך הסיור אמר שר הביטחון: "אני רוצה להעביר מכאן מסר ברור למחבלים ושולחיהם: ניסיונות הפיגוע החמורים אתמול מול אוכלוסייה אזרחית לא ירתיעו אותנו. אנחנו נמצאים במלחמה נגד הטרור האיסלאמי הקיצוני ואנחנו ננצח כאן ובעזה ובכל מקום ונשמיד את חוטפי ורוצחי התינוקות של החמאס. אני מזהיר את המחבלים ששוחררו ליהודה ושומרון במסגרת העסקה להחזרת החטופים: אנחנו פוקחים עליכם עין וכל מעורבות של מישהו מכם בביצוע, או בהכוונת טרור יעלה לכם מיידית במחיר הכבד ביותר"