בזכות דיווח של אזרחים לפקחי חוף של עיריית חדרה על נקבת כריש עפרורי שנסחפה מתה לחוף אולגה, הוזעק למקום הבוקר (ב') פקח רשות הטבע והגנים. איליה בסקין, פקח היחידה הימית ברשות הטבע והגנים מציין כי מדובר בכרישה עפרורית באורך של שלושה מטרים. בסיוע של פקח החוף, שלו שחר וטרקטור מטעם העירייה, הועמסה הכרישה לרכב הרשות והיא נלקחה למרכז הארצי להצלת צבי ים של רשות הטבע והגנים.
ניסיון הצלתם לא צלח
במרכז הארצי ביצעו נתיחה וגילו כי מדובר בנקבה. לאחר מכן הוחלט לבצע בדיקת אולטרסאונד בכדי לזהות הימצאות של עוברים חיים. ד"ר יניב לוי, בסיוע עובדי ומתנדבי המרכז הארצי להצלת צבי ים, ביצע את הבדיקה אך לא גילה סימני חיים. בסיוע אנשי המרכז, הוצאו ארבעה עוברים שהובאו לאישוש במיכל מי ים אך ניסיון הצלתם לא צלח.
"העוברים היו עדיין מחוברים לחבל הטבור"
"הכרישה ההריונית באורך של שלושה מטרים ובמשקל של 165 קילוגרמים, הגיעה אלינו ללא רוח חיים, לאחר שנפלטה לחוף אולגה. מדובר בנקבה גדולה ומרשימה, בשלב הריוני התחלתי", שיתף ד"ר לוי. "העוברים היו עדיין מחוברים לחבל הטבור בתוך השלייה והסיכויים להצילם בעונה זו היו קלושים, אך שווה היה לנסות להצילם".
כרישה בהריון, צילום: איליה בסקין רשות הטבע והגנים
ארבעה עוברים הוצאו מנקבת הכריש, שלוש נקבות וזכר, אך ישנם עוד עוברים נוספים שנותרו בגופה של הכרישה. הנתיחה היום תתבצע במטרה לזהות את סיבת המוות, וזאת במסגרת המחקר ארוך הטווח של תחנת מוריס קאהן לחקר הים על אוכלוסיית הכרישים המקומית.