לאחר שחדרו, רצחו ואנסו אזרחים ישראליים ב-7.10, ישראל ממשיכה לתת למחבלי הנוח'בה שירותים רפואיים מתקדמים גם במקרים שלא מסכני חיים ובבתי חולים ציבוריים בישראל על חשבון החולים הישראליים. בראיון לישראל היום סיפר ד"ר איליה צ'ורני, מנהל מחלקת הרדמה בבית חולים השרון: "מטפלים בהם בצורה 'אקסטרה', יוצא לי להיתקל במקרים כאלה בתדירות גבוהה".
מחבלי נוחבה עצורים, צילום: Chaim Goldberg,Flash90
כמו סינוואר - "אנחנו עושים הכל כדי להשאיר אותם בחיים"
הרופא הבכיר סיפר על מקרים בלתי נתפסים על היחס של המדינה למרצחים הנוראיים: "נתקלתי במקרה של מחבל עם פגיעה ברגל ויש שתי אפשרויות, או להוריד את הרגל, או לנתח אותו במשך 20 שעות בשביל להציל לו את הגפה". הרופא המשיך והשווה את המקרה להצלתו של סינוואר: "זה מה שעשינו לסינוואר כשגילו לו גידול ממאיר במוח. אפשר היה לעשות לו רק כימותרפיה ולתת לו לשרוד, אבל במקום זה הלכנו על ניתוח מורכב מסובך להוצאת הגידול ועשינו הכל כדי להשאיר אותו בחיים".
צ'ורני הביע את זעמו על המדינה ושהממשלה שלא מקבלת החלטות בנושא: "אין שום גורם שמחליט מה הגבול, עד כמה אנחנו יכולים להיות הומניים, עד כמה אנחנו צריכים לטפל במחבלים האלה?! אני לא מבין למה לא מנתחים אותם במתקני שב"ס".
הממשלה חייבת להתעשת - שלא יגידו שהם לא שמעו ולא ידעו
גם ח"כ יוליה מלינובסקי התרעמה על החשיפה של ישראל היום וזעמה: "דמיינו לעצמכם שמחבל שוכב בחדר בבית חולים שבחדר הסמוך מאושפז החייל או האזרח שאותו מחבל ניסה לרצוח. המצב האבסורדי הזה חייב להשתנות". וסיימה גם היא בביקורת על הממשלה: "הממשלה חייבת להתעשת על עצמה ולעצור את השערורייה הזו ושלא יגידו לי כהרגלם שהם לא שמעו ולא ידעו".