הדד ליין מתקרב: בעוד שבישראל מאיימים לחזור ללחימה, איתותים ראשונים מקרב מקרב גורמים בחמאס כי פני הדברים נראים לקראת הסכמות קידום הפעימות שחרור החטופים כפי שנקבע. אחרי הצהריים (ד') הוציא שר הביטחון ישראל כ"ץ הודעה לפיה ישראל לא תאפשר את דחיית הפעימה ביום שבת, וכי אם לא ישוחררו החטופים עד השעה 12:00, כפי שקבע הנשיא דונלד טראמפ, המלחמה בעזה תתחדש בדרך שונה ממה שהיה עד עכשיו, ברוח תוכנית טראמפ לפינוי רצועת עזה. מאוחר יותר דווח כי גורמים בחמאס "נוטים" לקדם גם את פעימת שחרור 3 החטופים הבאים ביום שבת.
"הנשיא מצפה שמשהו יהיה שונה"
השליח המיוחד למזרח התיכון של הממשל האמריקני סטיב וויטקוף אמר כי החטופים צריכים להשתחרר במועד שקבע הנשיא, וכי אם לא תהיה בעיה גדולה: "הנשיא אמר את כל מה שאנחנו צריכים לדעת. שבת, 12 בצהריים. הוא מצפה שיקרה משהו שונה. אם לא – תהיה בעיה גדולה", אמר וויטקוף לעיותנאים אמריקאים והוסיף כי חמאס לא אמור להשאר גורם שלטוני ברצועת עזה: "חמאס הוא ארגון טרור, הוא לא יכול להיות בממשלה בעזה. זה לא מצב בריא, והם צריכים ללכת".
נשיא ארצות הברית - דונלד טראמפ, צילום: Chip Somodevilla,Shutterstock
בעוד שבממשל האמריקאי ממשיכים לקדם תוכניות אוטופיות ברצועה, המתווכות המסורתיות דווקא מרוצות מהמצב הקיים, ומנסות לשווק תוכנית שיקום לרצועת עזה שתשאיר את חמאס בשלטון. מצרים תכננה להצהיר בימים הקרובים על תוכנית שתשקם את הריסות הרצועה בתווך של בין 3-5 שנים. תוך שיתוף של גורמים באיחוד האירופי, מדינות ערב והאו"ם, במצרים אופטימיים שתוכנית השיקום הגרנדיוזית שלהם תוכל לעצור את רעיונותיו של טראמפ.
קטאר מכניסה עשרות מיליוני ליטרים של דלק בכל יום
בקטאר הודיעו כי בכוונתם להכפיל את כמות הדלק שתיכנס מדי יום לרצועת עזה, בנסיון לשמר את חמאס בתוך ההסכמות על הפסקת האש. מעתה יוכנסו בכל יום 30 מיליון ליטר של דלק מדי יום, כאשר בעשרת הימים הראשונים של הפסקת האש, המדינה הקטארית הכניסה 12.5 מיליון ליטר בכל יום לשטח הרצועה, במסגרת צרכים הומניטאריים.