אוחז תמונה של עצמו: הרגע המדהים של נתניהו בחדר הסגלגל

פסגת נתניהו-טראמפ עלתה על כל הציפיות של ראש הממשלה – מהתמיכה הבלתי מסתייגת במדינת ישראל, דרך ההתחייבות לסיים את שלטון חמאס, ועד לתוכנית "הריביירה האמריקאית בעזה". אך נתניהו יצא מהחדר הסגלגל גם עם מתנה יוקרתית במיוחד

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/02/25 19:17 ז בשבט התשפה

אוחז תמונה של עצמו: הרגע המדהים של נתניהו בחדר הסגלגל
נתניהו בחדר הסגלגל עם טראמפ, צילום: אבי אוחיון, לע״מ

הפסגה ההיסטורית של ראש הממשלה נתניהו עם הנשיא טראמפ סיפק לקהל הרחב שלל רגעים ואמירות שעוד ידברו עליהם שנים קדימה. ובעוד שעדיין מוקדם לדעת עם התוכניות התקדימיות של טראמפ בנוגע לעזה אכן יתממשו, ראש הממשלה יחזור מוושינגטון אחרי שקיבל מהנשיא מתנה מיוחדת. בחדר הסגלגל טראמפ העניק לנתניהו תמונה מתחילת פגישתם הטרייה ועליו חתם "לביבי - מנהיג גדול".

נתניהו וטראמפ

נתניהו וטראמפ צילום: אבי אוחיון, לע"מ

"לביבי - מנהיג גדול" - מתנה יוקרתית ביותר

אך נתניהו בא מוכן וגם הנשיא טראמפ על פי דיווחים מהכתבים הרבים שהתלוו לפגישה קיבל טראמפ ביפר (זימונית) מוזהב ביחד עם אחד רגיל. המתנה המוזרה באה להזכיר את מבצע הביפרים ההיסטורי שישראל ביצעה ב-17 ו-18 לספטמבר כשהשביתו אלפי לוחמי חיזבאללה תוך שעות בודדות ופתח בעצם את החזית הצפונית מול ארגון הטרור. טראמפ הגיב לקבלת המתנה ושיבח את ישראל: "זה היה מבצע כביר".

אני רוצה שאיראן תהיה מדינה גדולה ומצליחה

הנושא היחיד עליו טראמפ דיבר ביותר הסתייגות הייתה האופציה לתקיפה משולבת באיראן. הנשיא הדגיש שאסור שאיראן תחזיק בנשק גרעיני אך הסתייג מהאפשרות שארה"ב תתקוף שם: "אני רוצה שאיראן תהיה מדינה גדולה ומצליחה, אבל כזו שלא יכולה להחזיק בנשק גרעיני". הנשיא ציין שעדיף בכל מקרה להגיע להסכם.