בן גביר רוצה לחזור לממשלה: "גברו הסיכויים, יש כבר תוכניות"

על רקע הצהרת נשיא ארצות הברית דונלנד טראמפ על העברת הפלסטינים מעזה לארצות אחרות כמו מצרים או ירדן, חבר הכנסת איתמר בן גביר הודיע כי גברו הסיכויים שמפלגתו תחזור לממשלה | "הכדור עכשיו בידיים של נתניהו"

חדשות כיפה חדשות כיפה 05/02/25 10:42 ז בשבט התשפה

בן גביר רוצה לחזור לממשלה: "גברו הסיכויים, יש כבר תוכניות"
בן גביר ונתניהו , צילום: Yonatan Sindel/Flash90

חבר הכנסת איתמר בן גביר התייחס הבוקר (ד') להצהרת טראמפ, שאמר כי יש להעביר את העזתים למדינות אחרות. בן גביר שיתף כי בעקבות כך, גוברים הסיכויים לכך שמפלגתו תחזור לממשלה. הוא הצהיר כי אם ראש הממשלה מוציא את התוכנית הזו לפועל, הוא יתמוך בו באופן מוחלט. כך אמר בראיון לשרון גל.

"עוד לא תפרתי חליפת שר מחדש"

"עוד לא תפרתי חליפת שר מחדש אבל אין ספק שגברו הסיכויים שעוצמה יהודית תחזור לממשלה", אמר בן גביר. "הכדור עכשיו בידיים של ראש הממשלה", הבהיר והצהיר: "אם הוא מוציא את זה לפועל - אני שם לידו על מלא מלא. ברגע שמתחילים ויש כוונה ליישם - אני חוזר". בנוסף חשף כי יש כבר תוכניות אך אמר: "אני לא רוצה להרחיב את הדיבור".

כזכור, בחודש שעבר הגישו שרי עוצמה יהודית מכתבי התפטרות רשמיים וסיימו את דרכם בממשלה. יו"ר המפלגה, איתמר בן גביר, ציין בהצהרתו מספר ימים לפני הפרישה כי הוא לא יפיל את הממשלה, ובמידה וישראל תחזור ללחימה, הוא וחברי מפלגתו יחזרו לממשלה.

שרי עוצמה יהודית

שרי עוצמה יהודית, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

"שרי עוצמה יהודית הגישו מכתבי התפטרות מתפקידם"

בהודעה שיצאה מטעם המפלגה נאמר: "נוכח אישור ההסכם המופקר עם הארגון הטרור חמאס, שחרור מאות רוצחים שדם גברים, נשים וילדים על ידיהם, שמשוחררים גם לירושלים ויהודה ושומרון, תוך ויתור על הישגי צה"ל במלחמה, נסיגת כוחות צה"ל משטחי הרצועה והפסקת הלחימה בעזה, בהסכם שהוא כניעה לחמאס, שרי עוצמה יהודית הגישו מכתבי התפטרות מתפקידם".