שורדת השבי הופתעה מתוכניות הריאליטי ששודרו: "ייקח להן המון זמן לעכל"

דודתה של שורדת השבי, התצפיתנית אגם ברגר, סיפרה כי אגם שיתפה שבמהלך ימיה בשבי היא נחשפה לתוכניות הריאליטי והפרסומות ששודרו בטלוויזיה: "איך יכול להיות שאנחנו כאן והם ממשיכים את החיים כרגיל?"

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/02/25 22:50 ה בשבט התשפה | עודכן בתאריך 03/02/25 23:00

שורדת השבי הופתעה מתוכניות הריאליטי ששודרו: "ייקח להן המון זמן לעכל"
אגם ברגר, משחזרת את תקופת השבי, צילום: דובר צה"ל

רחלי רבינוביץ', דודתה של התצפיתנית אגם ברגר ששוחררה משבי החמאס ביום חמישי האחרון, סיפרה על ההתאוששות של אגם מאז חזרתה. רבינוביץ' חשפה כי בימי השהות של אגם ויתר התצפיתניות בשבי החמאס הן נחשפו לטלוויזיה, וראו שיש תוכניות ריאליטי חדשות. כך אמרה בראיון היום (ב') לרשת ב'.

התצפיתניות ראו שנלחמים עליהן

דודתה של אגם שיתפה בתחושות הקשות שעלו להן בעקבות ההבנה שהתוכניות משודרות: "ראינו שיש תוכניות ריאליטי חדשות, ראינו שיש פרסומות לזה' והיא שאלה 'איך יכול להיות שאנחנו כאן והם ממשיכים את החיים כרגיל? שיש אנשים במרחק שעה מהבית והם במרחק נגיעה?", אמרה רבינוביץ', אך הוסיפה כי מנגד ראו התצפיתניות שנלחמים עליהן- מה שנתן להן כוח.

על אגם אמרה בראיון: "היא חזקה וגיבורה, היא בכלל חושבת שהיא אנונימית, אמרתי לה 'כל העולם מכיר אותך! לאט לאט תביני", והוסיפה: "היא מרגישה טוב בחיצוני אבל המסר החשוב שביקשה להעביר - 'הן פיזית כאן, אבל הראש שלהן בעזה, הנפש בעזה. יקח להן המון זמן לעכל ולשקם את מה שהן עברו שם'".