אלפי טונות של פצצות וכלים בשוווי מיליארדים: המהלך של טראמפ לטובת ישראל

בתקשורת האמריקאית דיווחו על כוונותיו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, למכור לישראל אלפי טונות של פצצות וכלי עבודה בשווי מיליארד דולר. את כוונותיו הוא הבהיר לקונגרס האמריקאי

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/02/25 21:56 ה בשבט התשפה

אלפי טונות של פצצות וכלים בשוווי מיליארדים: המהלך של טראמפ לטובת ישראל
טיל| אילוסטרציה, צילום: Anelo,Shutterstock

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, הבהיר לקונגרס האמריקאי כי בכוונתו למכור לישראל פצצות וכלי עבודה. בין הדברים אותם מתכוון טראמפ למכור לישראל נמצאים 4700 פצצות טונה ודחפורים בשווי של מיליארד דולר. הדברים מגיעים על רקע הצהרתו של טראמפ הערב (ב'), כי הוא אינו יודע או יכול להבטיח שעסקת החטופים והפסקת האש ברצועת עזה תימשך עוד זמן רב.

"אין לי ערבויות שזה יחזיק מעמד"

הדברים שאמר טראמפ מגיעים יממה לפני פגישתו עם ראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו, "אין לי ערבויות שזה יחזיק מעמד", אמר בבית הלבן. זו לא הפעם הראשונה שבה טראמפ מתבטא בפסימיות לגבי הפסקת האש. בדברים שאמר לכתבים למחרת השבעתו, אמר טראמפ כי הוא לא בטוח שהפסקת האש ברצועה תימשך. "זו לא המלחמה שלנו", אמר טראמפ. "אני חושב שחמאס נחלש מאוד".

טראמפ ייפגש עם נתניהו מחר, סביב 23:00 שעון ישראל. השניים צפויים לערוך מסיבת עיתונאים משותפת לאחר הפגישה, שם הם צפויים להתייחס גם לעתידה של עסקת החטופים. עוד קודם לכן ייפגש היום נתניהו עם שליחו של נשיא ארה"ב למזרח התיכון, סטיב וויטקוף.