בכיר בחמאס מבטיח: סשה טרופנוב ישוחרר בקרוב - מקסים הרקין בהמשך

מוסא אבו מרזוק, בכיר חמאס, הודיע כי החטוף סשה טרופנוב, המחזיק באזרחות רוסית, ישוחרר בקרוב. הגורם בארגון הטרור הוסיף ואמר כי החטוף מקסים הרקין, יליד דונבאס, ישוחרר בשלב ב' של העסקה וכי הוא נמצא בראש סדר העדיפויות של הארגון

חדשות כיפה חדשות כיפה 03/02/25 14:05 ה בשבט התשפה | עודכן בתאריך 03/02/25 14:09

בכיר בחמאס מבטיח: סשה טרופנוב ישוחרר בקרוב - מקסים הרקין בהמשך
סשה טרופנוב ומקסים הרקין | , צילום: מטה משפחות החטופים

בכיר חמאס, מוסא אבו מרזוק, אמר היום (ב') בריאיון לרשת ספוטניק הרוסית כי החטוף סשה טרופנוב, המחזיק באזרחות רוסית, ישוחרר בקרוב. אבו מרזוק אמר כי "הוא ישוחרר בשלב הראשון למרות שהוא חייל".

אבו מרזוק: שחרור טרופנוב - מחווה לרוסיה

בכיר החמאס הוסיף ואמר כי הדבר ייעשה מתוך רצון להעניק מחווה לרוסיה, על קשריה עם הפלסטינים. בנוגע לחטוף מקסים הרקין, יליד דונבאס, אמר אבו מרזוק כי "גורלו ייקבע בשלב השני של העסקה עם ישראל. חמאס נותן עדיפות להחזרתו".

כזכור, סשה טרופנוב נחטף מבית הוריו בקיבוץ ניר עוז, יחד עם בת זוגו ספיר כהן ששוחררה בעסקת החטופים הראשונה. בנוסף אליהם, אמו וסבתו של סשה נחטפו גם הן, ושוחררו בעסקת החטופים הראשונה, בדומה לזוגתו של סשה. כמו כן, מקסים הרקין נחטף מהנובה.