ממלכת ירדן דרשה היום (א') לגרש מהמדינה את המחבלת חלאם א-תמימי אל מחוץ למדינה. המחבלת נכלאה במדינת ישראל לאחר שסייעה למחבל שביצע את הפיגוע במסעדת סבארו בירושלים כאשר הסיעה אותו למקום הפיגוע. בפיגוע נרצחו 15 ישראלים ולמעלה מ-130 נפצעו.
ה-FBI הוסיף את תמימי לרשימת המבוקשים ביותר
לאחר הפיגוע, המחבלת נשפטה ל-16 מאסרי עולם על חלקה בפיגוע: איסוף מודיעין על האזור והסעת המחבל עם חגורת הנפץ, אך שוחררה כעבור 12 שנים בלבד במסגרת עסקת גלעד שליט. במסגרת העסקה, תמימי גרושה לירדן- משם דורשים לגרש אותה היום.
בזמן שהותה בכלא בישראל, ערכה המחבלת ראיון, בו היא נראית מחייכת כאשר נאמר לה מספר הילדים שנרצחו בפיגוע. לאחר השחרור התראיינה לערוץ הטלוויזיה של חמאס ולא הביעה כל חרטה: "זה היה מעשה מחושב, שבוצע מתוך אמונה באללה. הצלחתי לגבור על מכשול המאסר ושוחררתי. מדוע עליי להתחרט?". בשנת 2017 משרד המשפטים של ארה"ב פרסם תלונה פלילית וצו מעצר נגד א-תמימי. וה-FBI גם הוסיף את תמימי לרשימת המבוקשים ביותר.