אברי גלעד: "זאת התנשאות מסוכנת שהנזק שלה מסכן חיים"

הפובלציסט אברי גלעד התייחס לתמונות של עזתים חוזרים לבתיהם, וקבע כי כבר אינו חש חמלה אוניברסלית כלפי בני אדם באשר הם, במנותק מההקשר: "הרצתי בדיקה על המערכת הרגשית שלי והתוצאות ברורות. אין לי יותר רגשות רחמים אוניברסליים, אין לי חמלה הומניטארית"

חדשות כיפה חדשות כיפה 01/02/25 21:01 ג בשבט התשפה

אברי גלעד: "זאת התנשאות מסוכנת שהנזק שלה מסכן חיים"
אברי גלעד , צילום: מיכה לובטון

"לא מזיזים לי יותר": הפובלציסט ומנחה הטלוויזיה אברי גלעד התייחס בטור שפרסם אתמול (שישי) בישראל היום לתמונות שיצאו מרצועת עזה, בהן נראים עזתים שנפגעו מהמלחמה. גלעד לא מתנצל על כך שליבו נאטם למראות סיפוריהם של ילדים עזתים: "הרצתי בדיקה על המערכת הרגשית שלי והתוצאות ברורות. אין לי יותר רגשות רחמים אוניברסליים, אין לי חמלה הומניטארית. אני לא קונה יותר את האמירות שפעם הייתי חותם עליהם בשמחה שכל בני האדם נבראו בצלם ולכל בני האדם זכויות שוות מלידתם".

אברי ושרקי, קשת 12

אברי ושרקי, קשת 12, צילום: רגב זרקה

עוד כתב כי גלעד כי כבר אינו מרגיש חמלה אוניברסלית לבני אדם באשר הם, כאשר המוסר מנותק מהקשר: "אני ממש מצטער, הרגשות החמים שלי הולכים היום רק למי שלא רוצה בהשמדתי. כל האחרים מבחינתי לא קיימים. ילדים, זקנים, נשים, כל המועמדים הטבעיים לחמלה לא מזיזים לי יותר אם הם שייכים לעם שזומם לרצוח אותי ולקחת את אדמתי".

תושבים עזתים

תושבים עזתים, צילום: Abed Rahim Khatib,Flash90

"לא כל בני האדם הם בני אדם"

הפובלציסט המשיך בניתוח מעודכן של הסקאלה הפוליטית מוסרית ההרווחת כיום בעולם: "אני חושב שהיום אחד הדברים המהותיים המפרידים בין ימין ושמאל זה לאומי מול אוניברסלי. האמת, הרבה יותר נעים להיות אוניברסלי, אני זוכר את הרגש המתוק הזה של סימפטיה לכל אדם, אפילו כזה שמוגדר כאויב. זה נותן הרבה כוח לחוש חמלה על אויב, זה בוודאי נותן המון עוצמה להתעלם מהעובדה שאדם הוא אויב ולעזור לו, להסיע אותו לבית חולים, לדאוג לילדיו, להיות בן אדם. הבעיה בלהיות בן אדם היא שלא כל בני האדם הם בני אדם, ואי אפשר, כך מתברר מהשבעה באוקטובר, להיות בן אדם אל מי שהוציא עצמו מכלל האנושות. זאת התנשאות מסוכנת שתועלתה מוגבלת והנזק שלה מסכן חיים".

"צריך להשאיר את הדיון רק בשכל"

גלעד סיים בהערכה מפוקחת חדשה, מתי נוכל לשוב ולחוש כישראלים חמלה אוניבסלית: "יש ביקורת על כך שבישראל לא מראים את זוועות עזה. ואני אומר- אחלה מן אחלה. לא צריך. אין לפתח רגשות אליהם. להשאיר את הדיון רק בשכל, הלב מחוץ לתמונה, והלוואי שיום יבוא ונוכל להשיבו לפעולה. הימור- לא בימי חיינו".