עושה סוף לשמועות: סמוטריץ’ - זו הסיבה שנישאר בממשלה

שר האוצר ויו"ר הציונות הדתית תקף את העסקה שאושרה עם חמאס והסביר מדוע בכל זאת החליט שלא להפיל את הממשלה. "עסקה גרועה וקטסטרופלית, מסוכנת לביטחון הלאומי של ישראל"

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/01/25 18:53 יח בטבת התשפה

עושה סוף לשמועות: סמוטריץ’ - זו הסיבה שנישאר בממשלה
סמוטריץ', צילום: Oren Ben Hakoon,Flash90

יו"ר הציונות הדתית ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' החליט שלא לפרוש מהממשלה חרף עסקת החטופים שנחתמה עם חמאס, במסגרתה ישוחררו 1,904 מחבלים. בפוסט ארוך שהעלה לפייסבוק תקף סמוטריץ': "ראש הממשלה החליט לתת אור ירוק לעסקה גרועה, קטסטרופלית. עסקה שמסוכנת לביטחון הלאומי של ישראל ומחזירה לאחור הישגים רבים של המלחמה".

המלחמה לא תסתיים בשום אופן - שיטת הלחימה תשתנה

"לצערנו, לא הצלחנו למנוע את העסקה המסוכנת הזו, אבל התעקשנו והצלחנו להבטיח בהחלטת ממשלה, בקבינט ובדרכים נוספות, שהמלחמה לא תסתיים בשום אופן, ללא השגת מלוא מטרותיה ובראשן השמדה מוחלטת של חמאס בעזה" המשיך. סמוטריץ' הוסיף ושיגר אזהרה לנתניהו: "אני מדגיש, לא נקבל שום תירוץ בעניין הזה, אנחנו לא נשב בממשלה שתפסיק חלילה את המלחמה ולא תמשיך עד הניצחון המלא על חמאס.

עוד הדגיש יו"ר הציונות הדתית: "דרשנו וקיבלנו התחייבות לשנות לחלוטין את שיטת המלחמה כדי להביא בעזרת השם להכרעה מוחלטת באמצעות השתלטות מדורגת על כל רצועת עזה, הסרת המגבלות שהוטלו עלינו על ידי ממשל ביידן ושליטה ברצועה באופן מלא, כך שהסיוע ההומניטרי לא יגיע לידי חמאס כפי שהיה עד כה זו הדרך ואין בלתה, כדי להשיג את יעדי המלחמה במלואם השמדת חמאס והחזרת כל חטופינו".