יושב ראש הכנסת אמיר אוחנה התייחס הבוקר (ג') ברשתות החברתיות לאי כניסתה של עינב צנגאוקר לכנסת ישראל, לביקורות שהגיעו בעקבות האירוע ולפגישה שלהם שהתרחשה היום. ראשית, אוחנה אמר כי "אף אחת משלוש הרשויות לא פתחה את דלתותיה ושעריה בפני משפחות החטופים יותר מהכנסת בראשותי. הגמשנו את הכללים ושינינו את הנהלים באופן חסר תקדים, הכל כדי לאפשר להם את הבמה הכי מכובדת לזעוק את זעקתם המרה על יקיריהם, אחינו ואחיותינו, הנמצאים בשבי".
עינב צנגאוקר, צילום: Chaim Goldberg,Flash90
"ההרחקה איננה משפט - נועדה להבטיח את העמידה בכללים"
בכיר "הליכוד" הוסיף וציין כי "נהגנו בסובלנות יתרה גם נוכח גידופים והתנהגויות שברגיל מזכים בהרחקה לזמן ממושך מהמשכן, בלי שום קשר להשתייכותו הפוליטית של המבקר. כל זאת היה, הווה ויהיה - עד אשר מדינת ישראל תשלים את המשימה ותשיב את החטופים. אין פירושו של דבר שאין קווים אדומים - וכאלה אכן נחצו מפעם לפעם. ורק לאחר התראות ואזהרות חוזרות ונשנות - החוצים הורחקו". לבסוף, אוחנה הסביר כי "ההרחקה איננה משפט, היא נועדה להבטיח את העמידה בכללי המשכן".
כזכור, על עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, נאסר בשבועיים האחרונים להיכנס לכנסת ישראל. לטענת הכנסת, הדבר נובע עקב נקיטת אלימות מצידה של צנגאוקר באופן חוזר ונשנה. ההחלטה גררה ביקורת ציבורית ופוליטית רבה, ואתמול חברי כנסת מהאופוזיציה הצטרפו אליה מחוץ לכנסת, במחאה על אי כניסתה. הבוקר, צנגאוקר נפגשה עם יו"ר הכנסת, ובתום הפגישה נאמר כי כניסתה מעתה והילך מאושרת.