הסיפור המלא של השבעה באוקטובר בעיני חמאס: התחקירים המבצעיים של צה"ל בשבעה באוקטובר עומדים להיות מוגשים לרמטכ"ל עד סוף חודש ינואר, אבל כבר כעת מתפסרמים הפרטים המלאים אודות היום הנורא. עיתונאי חדשות 12 עמרי מניב פרסם אתמול (שבת) כי בצבא יודעים לומר כעת כי מעל ל- 6,000 מחבלים חדרו לישראל בשלושה גלים מרכזיים בלפחות 114 פרצות.
שדרות אחרי מתקפת הפתע של חמאס, צילום: Gili Yaari/Flash90
יעד האיכות של המחבלים - כיבוש בסיס חיל האוויר תל נוף
במהלך מטח הפתיחה באותו היום נורו לישראל מעל ל- 4,500 רקטות לעבר בסיסי חיל אוויר, כשאחד מהם, היה יעד להתקפה קרקעית, בנוסף לאווירית. בחמאס יעדו 10 טנדרים עמוסי מחבלים, פלוגה צבאית שלמה, שהייתה אמורה בחסות הבלאגן בעוטף להיכנס לעומק הארץ לכבוש את בסיס חיל האוויר "תל נוף". רוב הטנדרים נעצרו בתקיפות אוויריות באזור אנדרטת חץ שחור סמוך לשדרות. על גופותיהם נתפסו מפות ובהם תרשימים של הבסיס.
עוד יודעים לספר בצה"ל כי מי שהוביל את הפשיטה בשטח היו הדרג הזוטר בחמאס, כאשר הדרג הבכיר ביותר ביותר היו סגני מפקדי גדוד ומפקדי פלוגות. מפקדי גדודים וחטיבות נשארו מאחור בעזה. הגדוד שהוציא הכי הרבה מחבלים לביצוע מעשי הטבח היה גדוד "נוציראת" במרכז הרצועה, הוא גם ביצע את הפשיטה על קיבוץ בארי ומסיבת "הנובה" בסמוך לקיבוץ רעים.