עשרות חברי כנסת תומכים: הוגשה עצומה לנשיא בדרישה לשחרור הנגד רוזנפלד

67 חתימות של חברי כנסת הוגשו על ידי השר קלי וחבר הכנסת סעדה לנשיא יצחק הרצוג, בדרישה שיחון את הנגד ארי רוזנפלד, החשוד המרכזי בפרשת המסמכים. המכתב מבטא על פי המגישים את "ההסכמה הרחבה והמערכתית להעניק חנינה" לנגד החשוד

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/12/24 16:15 כח בכסלו התשפה

עשרות חברי כנסת תומכים: הוגשה עצומה לנשיא בדרישה לשחרור הנגד רוזנפלד
ארי רוזנפלד, צילום: שימוש לפי סעיף 27 א' |

המאבק לשחרור הנגד: המחאה הציבורית לשחרורו של הנגד מחיל המודיעין ארי רוזנפלד, ממשיכה לנסות להכות גלים ולאפשר מציאת דרך שתביא לשחרור של אחד החשודים בפרשת המסמכים. רוזנפלד נחשד שהדליף מסמך מסווג לדובר ראש הממשלה אלי פלדשטיין ועל כן הוא נתון במעצר במשך מספר שבועות, בין היתר בחשד לפגיעה בבטחון המדינה. כעת, המאבק לשחרורו מתקדם עוד שלב, כאשר היום (א') הוגשה לנשיא עצומה עליה חתומים 67 חברי כנסת בבקשה לחון את רוזנפלד.

הנשיא יצחק הרצוג

הנשיא יצחק הרצוג, יעניק חנינה? צילום: Michael Giladi/Flash90

"תמיכה נרחבת ומערכתית בבקשת החנינה"

שר התפוצות עמיחי שקלי וחבר הכנסת משה סעדה, שניהם מסיעת הליכוד, הם שהגישו את העצומה בפגישה עם הנשיא יצחק הרצוג. המכתב שנתחם על ידי חברי הכנסת מכל סיעות הקואליציה, מבטא לטענתם תמיכה נרחבת ומערכתית בבקשת החנינה לנגד החשוד. השניים דרשו כי הבקשה תיבחן לעומק מתוך התחשבות בכלל הגורמים והנסיבות, במקצועיות וביושר.


בעצומה שהוגשה לנשיא יצחק הרצוג נכתב בין היתר כי: "הנגד ארי רוזנפלד מעולם לא פעל מתוך כוונה לפגוע בביטחון המדינה, אלא להפך. התנהלות הפרקליטות ומערכת אכיפת החוק מעוררת תחושות קשות של חוסר צדק, שפוגעות באמון הציבור במערכת אכיפת החוק".