בגלל תקלה במזגן: המבצע לחיסול הנייה כמעט נכשל

חמישה חודשים לאחר חיסול הנייה, ואחרי לקיחת האחריות של ישראל על ידי שר הביטחון, פרטים חדשים מתפרסמים. על פי הדיווח, המבצע כמעט ונכשל ברגע האחרון לאור תקלה טכנית במזגן בחדרו של הנייה שאילצה אותו לצאת מהחדר

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/12/24 09:52 כח בכסלו התשפה | עודכן בתאריך 29/12/24 14:07

בגלל תקלה במזגן: המבצע לחיסול הנייה כמעט נכשל
אסמאעיל הנייה | , צילום: Sadik Gulec,Shutterstock

חמישה חודשים לאחר החיסול של אסמאעיל הנייה, ואחרי לקיחת האחריות של ישראל על ידי שר הביטחון, פרטים חדשים התפרסמו אמש (שבת) בחדשות סוף השבוע. לפי הדיווח, מנהיג חמאס לשעבר, שהתגורר בדוחא שבקטאר, נהג לעבור בין שלוש ערים מרכזיות: איסטנבול, מוסקבה וטהרן. בירת איראן נבחרת לאור החשש הגדול מביצוע הפעולה המסוכנת בערים האחרות.

צילום: vanchai tan / Shutterstock.com

המבצע כמעט ונכשל

על פי הפרסום, הנייה נהג לבקר במתחם נשאט, בית ההארחה של משמרות המהפכה שבו בוצע החיסול, דבר שאפשר לתכנן את הפעולה באופן מיטבי. המבצע תוכנן עד לפרט האחרון, ובמסגרתו הוטמן מטען חבלה בחדרו של הנייה מבעוד מועד. לפי הדיווח, המבצע כמעט ונכשל לאור תקלה במזגן בחדרו של מנהיג חמאס לשעבר, דבר שאילץ אותו לצאת מהחדר.

לפי גורם ביטחוני ששוחח עם חדשות 12: "היה חשש שחדרו יוחלף באחר. לבסוף הצליחו לתקן את המזגן, והוא חזר לחדרו המקורי עד שעלה השמימה". בסביבות השעה 1:30 בלילה, מטען החבלה התפוצץ, וצוות ההצלה רצים לתוך החדר. על פי הדיווח, צוות הרפואה קבע את מותו של הנייה לאחר דקה אחת.