"ראש המוסד זעם, לקח לי שבועיים לשכנע אותו": צפו בראיון המלא של אנשי המוסד

בראיון מיוחד וכשפניהם וקולם נותרים חסויים, התראיינו "מיכאל וגבריאל", צמד אנשי המוסד לתוכנית "60 Minutes" וחשפו צעד אחר צעד איך פעל מבצע הביפרים ואיך הצליחו למכור לחיזבאללה את הביפרים: "זה מכשיר טיפש, זאת הסיבה שהם רצו אותו" | צפו בראיון המלא

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/12/24 09:25 כב בכסלו התשפה | עודכן בתאריך 24/12/24 14:54

"ראש המוסד זעם, לקח לי שבועיים לשכנע אותו": צפו בראיון המלא של אנשי המוסד
"מיכאל וגבריאל", צמד אנשי המוסד שהתראיינו, צילום: צילום מסך "60 Minutes"

צמד סוכני מוסד, "מיכאל וגבריאל" שמות בדויים, התראיינו לתוכנית האמריקאית "60 Minutes" על מבצע הביפרים, עליו פיקדו. הסוכנים חשפו פרטים מרתקים על המבצע, על הבדיקות המדויקות החל מכמות חומר הנפץ, ועד לצליל ההודעה שקופצת במכשיר וכן על הרשת המסועפת והפיקטיבית שיצרו על מנת למכור את הביפרים לאנשי חיזבאללה.~

"אנחנו יוצרים עולם מדומה. אנחנו חברת הפקה גלובלית", תיאר מפקד המבצע את ההכנות. הוא תיאר את מעטפת המבצע: "אנחנו כותבים את התסריט, אנחנו הבמאים, אנחנו המפיקים, אנחנו השחקנים הראשיים. והעולם הוא הבמה שלנו", עוד חשפו כי למוסד "יש מגוון עצום של אפשרויות ליצור חברות זרות שאין להן קשר לישראל".

"לא יכולים להשתמש שוב בביפרים, כבר התקדמנו לדבר הבא"

בסך הכול נהרגו 30 פעילי חיזבאללה במתקפה המתוחכמת וכ-3,000 פעילים נפצעו. סוכן המוסד תיאר איך הארגון בדק את המכשירים פעם אחר פעם כדי לוודא שרק מי שאוחז בביפר ייפגע מהפיצוץ, וגם את היתרונות שבפציעת המחבלים: "אותם אנשים ללא ידיים ועיניים הם הוכחה חיה, שמהלכת בלבנון, לכך שלא כדאי להתעסק איתנו. מנהיג חיזבאללה, נסראללה, ראה ביפרים מתפוצצים ולוחמים קורסים לידו בבונקר. אנחנו רוצים שהם ירגישו פגיעים, כי הם אכן פגיעים".

ומה הלאה? למוסד, כך על פי הסוכן, יש עוד ארגז כלים מלא: "אנחנו לא יכולים להשתמש שוב בביפרים כי כבר עשינו את זה. כבר התקדמנו לדבר הבא".