בין אם מדובר בלחימה בשדה הקרב, במשפחה או בקריירה אקדמית, תת אלוף (במיל') עופר וינטר הוא ללא ספק גיבור המגזר הסרוג. וינטר הגיע השבוע לכותרות לאחר שחשף כי הרמטכ"ל מנע את מינוי למזכיר הצבאי של ראש הממשלה, טענה שעוררה את זעמם של רבים. אך לצד ההישגים הצבאיים, והעימותים הפוליטיים, וינטר הוא גם אדם פרטי, איש משפחה ובעל השכלה אקדמית נרחבת. הנה עשרה פרטים שייתכן שלא הכרתם.
10 דברים שלא ידעתם על עופר וינטר
1. וינטר הוא האח הבכור מתוך 4 אחים - נולד ברכסים וגדל בקריית אתא.
2. מבוגריה הוותיקים ביותר של מכינת עלי - בוגר מחזור ב' במכינה.
3. לתא"ל וינטר משפחה גדולה בת 8 ילדים והוא מתגורר ביישוב מצפה נטופה.
4. את דרכו הצבאית החל וינטר כלוחם בסיירת מטכ"ל, מחזור אחרי צעיר דתי ואלמוני באותם ימים בשם נפתלי בנט. וינטר ובנט הגיע בעקבות מפקדם טל רוסו (שלימים כיהן כחבר כנסת מטעם העבודה) לפקד ביחידת מגלן.
5. וינטר קיבל בעבר נזיפה פיקודית בזמן כהונתו כמפקד עוצבת האש על שיחה שלא דווחה עם מי שכיהן אז כיו"ר ימינה, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט.
6. זכה בצל"ש יחידתי על פעילותו ברצועת עזה בתקופת האינתיפאדה השנייה.
7. שימש במשך שנתיים כנספח הצבאי במארינס - חיל הנחתים של ארצות הברית.
8. בבוקר שביעי באוקטובר הגיע מיוזמתו לחזית, הלחימה חבר ללוחמים באזור קיבוץ בארי, והשתתף בקרב במקום.
9. לאחר שחרורו מצה"ל, השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שקל להציע לוינטר תפקיד בדרגת ניצב בסגל הפיקוד הבכיר של המשטרה.
10. וינטר מחזיק בהשכלה אקדמית ענפה: בעל תואר ראשון בלימודי ארץ ישראל מאוניברסיטת בר-אילן, תואר שני בלימודי צבא וביטחון מהאוניברסיטה העברית בירושלים, הוא בוגר המכללה לביטחון לאומי ובעל תואר שני במדע המדינה מאוניברסיטת חיפה.