ימים ספורים לאחר נפילת משטר אסד, ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה הערב (ה') לאזרחי איראן. בתחילה, נתניהו אמר לאיראנים כי המשטר שלהם השקיע עשרות מיליארדים באסד, בחיזבאללה ובחמאס. עשרות מיליארדים מכספיהם הפרטי שעלו בעשן. ראש הממשלה המשיך והוסיף: "אתם ודאי רותחים מזעם כשאתם מדמיינים את הכבישים החדשים, את בתי הספר ובתי החולים שהיה אפשר לבנות בעשרות מיליארדי הדולרים שהדיקטטורים שלכם בזבזו על תמיכה במחבלים".
בנימין נתניהו | , צילום: לשכת ראש הממשלה
"האם אתם יודעים מדוע העריצים של איראן ממשיכים להפסיד?"
נתניהו המשיך ותקף: "האם אתם יודעים מדוע העריצים של איראן ממשיכים להפסיד? זה משום שהם רוצים לכבוש עמים אחרים. הדבר היחיד שישראל רוצה הוא להגן על המדינה שלנו. אני רוצה להבהיר: ישראל רוצה שלום. אנחנו רוצים שלום עם כל מי שבאמת רוצה שלום איתנו. אין לי ספק שאתם, אזרחי איראן, יודעים את זה. אני יודע שבדיוק כפי שאנחנו רוצים שלום איתכם, אתם רוצים שלום איתנו. אולם, אתם סובלים תחת שליטתו של משטר שמשעבד אתכם ומאיים עלינו".
"ממה המשטר הזה מפחד באמת? הוא מפחד מכם - העם האיראני"
כמו כן, ראש הממשלה הוסיף והזכיר: "אתם יודעים ממה המשטר הזה מפחד באמת? הוא מפחד מכם - העם האיראני. יום אחד, אני יודע את זה, יום אחד זה ישתנה. יום יבוא ואיראן תהיה חופשית. זה העתיד של איראן. זהו עתיד של שלום. אין לי ספק שנממש את העתיד הזה יחד - מוקדם בהרבה ממה שאנשים חושבים". לבסוף, סיכם את מילותיו: "אני יודע ואני מאמין שנהפוך את המזרח התיכון למגדלור של שגשוג, קדמה ושלום. תודה לכם".