שורדת השבי יוכבד ליפשיץ העידה היום (ג') על תנאי החזקתה בשבי במהלך דיון חירום על מצבם הרפואי של החטופים בבית הנשיא: "בזמן שהייתי בשבי ירדתי 5 קילו והלחץ דם שלי ירד לרצפה, אם הייתי חוזרת אחרי 50 יום הייתי חוזרת בארון, מה שהציל אותי זאת המחלה המדבקת שלי ושהשובים לא רצו שאהיה שם".
"הם עלולים לא לשרוד את החורף"
פרופסור חגי לוין, ראש מערך הבריאות של מטה המשפחות, הוסיף: "המצב החמור הוא לא רק של החטופים, הפגיעה היא רב-מימדית. הנפגעים הם החטוף עצמו, בני המשפחה, הקהילה הקרובה והציבור הישראלי כולו. אני מסתכל על הפנים של החטופים, המצב הבריאותי שלהם מדרדר והם עלולים לא לשרוד את החורף הקרוב, אין להם את הרזרבות של החורף הקודם, כולם שבריריים ומקרים הומניטריים".
עוד הוסיף לוין: "מתוך סקר שערכנו עם קופת חולים מכבי, מצאנו בעיות רוחביות בקרב משפחות החטופים, המשפחות חוו ירידה משמעותית במשקל פי 10 מהאוכלוסיה הכללית, בני המשפחות לא מסוגלים לאכול והתוצאה הסופית של זה היא קיצור תוחלת החיים. עם כל האתגרים והאיומים התקווה לא מתה, זכיתי ללוות את אלמה אברהם, אחרי חודשים של טיפול נמרץ היא הולכת, מחלימה ומגלידה. ברגע שהחטופים יגיעו אלינו נדע לטפל בהם, אבל בשביל זה הם צריכים להגיע לכאן. התרופה היחידה היא החזרת כל החטופים".