שמונה שנים לאחר שנחקר, וארבע שנים אחרי תחילת המשפט, ראש הממשלה בנימין נתניהו יעלה היום (ג') להעיד במשפטו בתיקי האלפים. עדותו של נתניהו תתקיים היום בבית המשפט המחוזי בתל אביב, בין השעות 10:00 ל-16:00. עדות ראש הממשלה תיארך מספר שבועות, ולאחר מכן תחל החקירה הנגדית על ידי הפרקליטות. נזכיר כי ראש הממשלה מואשם בשוחד, מרמה ובהפרת אמונים.
נתניהו בבית המשפט, היום צילום: Chaim Goldberg,Flash90
משפט נתניהו - דקה אחר דקה
11:30 - עדותו של ראש הממשלה נתניהו
ראש הממשלה נתניהו החל למסור את עדותו בפני השופטים: "קודם כל תודה, אני חיכיתי שמונה שנים לרגע לומר את האמת כפי שאני זוכר אותה ושהיא חשובה. זוהי הזדמנות לברר את העובדות ולפרר את האשמות המופרכות. קראתי את החומרים לקראת המשפט, אני פשוט נדהם מגודל האבסורד. המאבק שלי למען המדינה הצריכו אותי לא רק להילחם בשדה המדיני אלא גם בבית בשדה התקשורתי הייתי חייב להיאבק שם, זה חייב אותי לעמוד מול מסע תקשורתי אדיר מבית ומחוץ".
ראש הממשלה נתניהו המשיך ואמר: "אם הייתי רוצה תקשורת טובה כל מה שהייתי צריך לעשות זה רק לאותת שזה בסדר שיהיו שתי מדינות הייתי עובר כמה צעדים שמאלה והייתי נישא על כפיים ורעייתי היית נישאת על כפיים כגיבורי ישראל. אני עובד 17-18 שעות ביממה, זו עבודה סביב השעון כמעט אין זמן לראות את המשפחה ואת הילדים, זה מחיר מאד גדול לשלם יש מעט מאד שעות פנאי. יש מפלט מסוים ספרי היסטוריה שאני קורא, לפעמים גם ספרי כלכלה".
"מעת לעת אני חוטא בסיגר, אני שונא שמפניה"
נתניהו הוסיף ותקף: "מעת לעת אני חוטא בסיגר שאני לא יכול לעשן אותו בבת אחת כי אני כל הזמן בפגישות. ואגב אני שונא שמפניה אני לא יכול לשתות את זה, פשוט לא אוהב את זה. לא הנאה לא נהנתנות, זה גם גורם עוול גדול לאשתי, רצח אופי תקיפות נאצות שאף רעיית רה"מ לא חטפה. היא ידועה כשרה הפסיכולוגית כולם רוצים להיעזר בה לכישורים, חיילים בודדים משפחות שכולות שהיא מבקרת לא כדי לסמן וי אלא היא יוצרת קשר אמיתי".
נתניהו: "היו עורכים שהייתי מזמין לבית או למשרד, לגבי מו"לים כתוצאה מועמס הפגישות לפעמים הזמנים היו מתארכים ואז נוצר סליחה על הביטוי – תור של רופא שיניים, אני חשבתי שלגבי מו"לים אפשר להיפגש איתם בבית". עוד המשיך ותקף: "אני רציתי לקבל תמיכה למדיניות שאני מקדם אני לא פה בשביל לקדם תפיסה. אני פה בשביל השררה? אני פה בשביל הכיסא? יש כיסאות נוחים יותר. אני פה בשביל השררה? אתם מנותקים מהמציאות?".
10:40 - חברת הכנסת גוטליב קראה קריאות, השופט אמר לה לא להפריע
סנגורו של נתניהו אמר כי המשנה ליועמ"ש דאז רז נזרי אמר שיש ראיית זהב אבל אין עבירה. בתגובה לכך, עו"ד יהונתן תדמור מהפרקליטות קם כדי להתנגד, וחברת הכנסת טלי גוטליב התערבה מהקהל וקראה: "זה נאום פתיחה אל תתערב". בתשובה, השופט שחם העיר לחברת הכנסת: "הגברת לא יכולה לקרוא קריאות מהספסלים". לבסוף, גוטליב הגיבה: "אדוני, ח"כ טלי גוטליב, לא גברת".
10:20 - פרקליט ראש הממשלה עמית חדד התחיל בנאומו
עו"ד עמית חדד: "הנה אנחנו נאלצים להתחיל בפרשת ההגנה. סברנו שניתן היה לסיים את התיק הזה בטח אחרי פרשת התביעה אבל תקוותנו נגוזה. רה"מ יעיד כאן ויספר את האמת כפי שראה אותה בזמן אמת. גילינו בכתב האישום עוד ועוד חורים ובעיות. חושבים שהחריגות של כתה"א מלמדת על הדלות הראייתית שכולנו נחשפנו אליה ועל כך שמשטרת ישראל לא חקרה עברה".
עוד המשיך ואמר: "רה"מ הפך להיות סוג של שפן משפטי. כתב האישום שהוגש לכם ואת זה צריך לזכור, הוגש לכבודכם כתב אישום חסר בלי אותם 315 פריטים שהם לשיטת המאשימה המתת (הסיקור, ב"א) שרה"מ קיבל, כלומר הוגש כתב אישום שלא מספר מה השוחד, הוגש כתב אישום חסר. ואחרי שבית המשפט הורה לפרקליטות לתקן את כתב האישום ולהוסיף את ה-315 פריטים, שם קרסה כל התיזה של כתב האישום, ברגע שהיה צריך לפרט התגלה שאין מתת".
"וואלה התברר כאתר ציני אכזרי ועוין כלפי רה"מ"
חדד המשיך ותקף: "וואלה התברר כאתר ציני אכזרי ועוין כלפי רה"מ. באמת הכתבות הכי קשות והכי ציניות לשיטתו של רה"מ שיכולות להיות התפרסמו שם. אם אנחנו מדברים על חריגות, אז יש לנו אישום בלי שום סיקור. המפכ"ל אלשיך קיבל סיקור אוהד בידיעות אחרונות, אף אחד לא טרח לבדוק את זה? אף אחד לא בדק את הפגישות של היועמ"ש ופרקליט המדינה עם העיתונאים של ידיעות אחרונות".
עוד הוסיף ואמר: "אנחנו טוענים שלא רק שחיפשו אדם ולא עבירה אלא כשלא מצאו עבירה - המציאו עבירה. חקירת אדם ולא חקירת עבירה מובילה לעיוות של הדמוקרטיה ולפגיעה קשה בזכויות אדם. ישנו משפט ידוע לשמצה של ראש המשטרה החשאית של סטאלין: הראו לי את האדם ואגיד לכם מה העבירה. זו לא תופעה ששמורה רק למשטרים אפלים".
10:15 - הדיון מתעכב בגלל שהנוכחים עומדים
הדיון מתעכב בין היתר בגלל שהשרים וחברי הכנסת עומדים, השופטת רבקה פרדימן פלדמן: אנחנו רוצים להתחיל את הדיון אנחנו מבקשים שמי שלא יושב שיצא החוצה.
10:00 - ראש הממשלה הגיע לבית המשפט
שיירת ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיעה לבית המשפט, כעת הוא נכנס לדיון, התייעץ עם עורך דינו ולחץ יד לשרים ולחברי הכנסת שהגיעו לתמוך בו.
09:50 - שרים וחברי כנסת הגיעו לבית המשפט לתמוך בנתניהו
לבית המשפט בתל אביב הגיעו לתמוך במנהיג רה"מ נתניהו: יו"ר הכנסת אמיר אוחנה, השרה מירי רגב, השרה עידית סילמן, השר בן גביר, ח"כ אביחי בוארון, ח"כ אופיר כץ, ח"כ טלי גוטליב וח"כ לשעבר אוסנת מארק. צוות ההגנה של נתניהו הגיע לאולם, גם עורכי הדין מהפרקליטות תירוש, גילדין, וולקן ותדמור באולם. ליאת בן ארי לא מגיעה בשלב זה.