עינב צנגאוקר לאחר השיחה עם נתניהו: הבנתי שהולכים להשאיר את הבן שלי מאחור

עינב צנגאוקר, אימו של מתן צנגאוקר, התראיינה לאחר פרסום סרטון בנה החטוף על ידי ארגון הטרור חמאס, ואחרי השיחה עם נתניהו שהגיעה בעקבותיה: "ראש הממשלה מתכוון להפקיר את מתן שלי ואת האזרחים הגברים הצעירים שבחיים"

חדשות כיפה חדשות כיפה 08/12/24 09:18 ז בכסלו התשפה

עינב צנגאוקר לאחר השיחה עם נתניהו: הבנתי שהולכים להשאיר את הבן שלי מאחור
עינב צנגאוקר | , צילום: Miriam Alster,Flash90

עינב צנגאוקר, אימו של החטוף מתן צנגאוקר, התראיינה הבוקר (א') לכאן רשת ב' לאחר שארגון הטרור חמאס פרסם אמש אות חיים מבנה לאחר 428 ימים בשבי ברצועת עזה. בתחילה, האם הכאובה אמרה בהתרגשות: "סוף סוף שמעתי את מתן קורא לי אמא אתמול, שמעתי את הזעקה שלו וראיתי את הפחד שלו בעיניים. זו התרגשות לראות את מתן שלי, שאני נלחמת עליו 14 חודשים לראות אותו חי".

מתן צנגאוקר |

מתן צנגאוקר | צילום: מטה משפחות החטופים

"הולכים לעסקה חלקים שתציל רק חלק מהחטופים"

כמו כן, אימו של מתן התייחסה לשיחה עם ראש הממשלה נתניהו שהתרחשה לאחר פרסום הסרטון: "הייתה שיחה מאוד קשה, ראש הממשלה אמר שהוא מבין מה עובר עליי ועל כל משפחות החטופים ושהוא יעשה הכול כדי להחזירם". אך, היא הוסיפה ואמרה כי "הבנתי ממנו שמדינת ישראל לא הולכת לעסקה כוללת, גם במחיר של סיום המלחמה. הולכים לעסקה חלקית שתציל רק חלק מהחטופים".

צנגאוקר הוסיפה ואמרה כי ראש הממשלה מתכוון "לא להחזיר את החללים לקבורה וללכת לעסקה חלקית שתציל רק חלק מהחטופים ממניעים פוליטיים". אימו של מתן המשיכה ושיתפה: "הוא לא התחייב לסיום המלחמה, משמע שראש הממשלה מתכוון להפקיר את מתן שלי ואת האזרחים הגברים הצעירים שבחיים".

צנגאוקר ביקשה להקרין את הסרטון של מתן בישיבות הקבינט

כמו כן, ראש הממשלה אמר במהלך השיחה עם אימו של מתן כי אין שיקולים פוליטיים ושהכול ענייני, ואם החטוף השיבה לא כי "זה לא נראה ככה בשטח". לבסוף, צנגאוקר חשפה כי ביקשה מראש הממשלה להקרין את הסרטון של מתן בכל ישיבת קבינט.