סערה בירושלים: העירייה עוצרת את התקציב לקולנוע הוותיק - זו הסיבה

בעיריית ירושלים הוחלט לעצור את התקציב לסינמטק לאחר הקרנת הסרט "לזכור ולשכוח 1948". בסרט נטען כי חיילי צה"ל ביצעו פשעי מלחמה בשנת 1948, כולל אונס נשים פלסטיניות ורציחתן

חדשות כיפה חדשות כיפה 29/11/24 11:52 כח בחשון התשפה

סערה בירושלים: העירייה עוצרת את התקציב לקולנוע הוותיק - זו הסיבה
ראש העיר ירושלים, משה ליאון, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

לאחר הקרנת הסרט "לזכור ולשכוח 1948" בסינמטק לפני שבועיים, בעיריית ירושלים החליטו אמש (ה') למנוע את התקציב כצעד ענישה לבית הקולנוע. הסרט, מאשים את חיילי צה"ל בביצוע פשעי מלחמה בשנת 1948, כולל אונס נשים פלסטיניות ורציחתן לאחר מכן.

בוטל תקציב של מאות אלפי שקלים

כזכור, המועצה לביקורת סרטים אסרה את הקרנת הסרט ואף שיגרה מכתב מיוחד לשלשת הסינמטקים בארץ לא להקרין את הסרט. חרף זאת בחר סינמטק ירושלים להקרין את הסרט בטענה שמדובר בהקרנה לא מסחרית וככזה הדבר איננו אסור על פי חוק.

הקרנת הסרט עוררה סערה ציבורית רחבה וזכתה לגינויים נרחבים מצדם של חברי מועצת העיר, שהובילו ללחץ כבד על העירייה לפעול נגד הסינמטק. הלחץ עשה את שלו ובעירייה הוחלט שהתקציב לסינמטק לא יאושר עד לחוות דעת משפטית שתקבע שסינמטק ירושלים לא הפר את החוק - אלא שחוות הדעת לא הגיע ואמש כאמור הוחלט שלא לאשר לסינמטק תקציב בסך מאות אלפי שקלים. מנגד, בעירייה טוענים כי התקציב יאושר בכפוף לחוות הדעת שטרם הגיעה.

מעיריית ירושלים נמסר: המועצה אישרה את התמיכה המדוברת, בכפוף למתן חוות דעת של היועץ המשפטי של העירייה. זו עתידה להינתן בשבוע הבא.