פירוק התשתיות של חיזבאללה - גם מצפון לליטני: המתווה של ארצות הברית בלבנון

הבית הלבן העביר לפרלמנט הלבנוני את הסעיפים במסגרת המשא ומתן להפסקת אש, במסגרתה תוקם ועדה שתפקח ותבצע את החלטה 1701 וכי לישראל ישמר חופש פעולה צבאי | בשלישי יגיע המתווך עמוס הוכשטיין ללבנון

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/11/24 10:07 יז בחשון התשפה

פירוק התשתיות של חיזבאללה - גם מצפון לליטני: המתווה של ארצות הברית בלבנון
חיזבאללה, צילום: shutterstock

ארצות הברית העבירה לפרלמנט הלבנוני את סעיפי ההסדרה בצפון, הכוללים את פירוק התשתיות הצבאיות של חיזבאללה גם מצפון לליטני, שמירת הזכות של ישראל להתערבות צבאית בלבנון והקמת ועדת שתפקח ותבצע את החלטה 1701, כך מדווחים הבוקר (ב') רועי קייס ושמעון מיג'ן בכאן 11 על פי דיווח בעיתון הלבנוני נידאא אלוטן.

סעיפי ההסכם

המסמך עבר משגרירות ארצות הברית בלבנון אל יושב ראש הפרלמנט נביה ברי, ועל פי הדיווח אחד התנאים שבו הוא פירוק התשתיות הצבאיות של חיזבאללה לא רק מדרום לליטני אלא גם מצפון לליטני, סוגייה שלא ניתנת למיקוח או למשא ומתן מהצד הישראלי.

פעילות צה"ל בלבנון |

פעילות צה"ל בלבנון | , צילום: דובר צה"ל

סעיף נוסף בהסכם הוא כי הזכות של ישראל להתערבות (צבאית) לא פתוחה לדיון וכי לישראל יש את הזכות להתערבות (צבאית) לאחר שהוועדה תנסה לפעול ולא תצליח. בנוסף, ישראל הסכימה כי בראש ועדת הפיקוח על ביצוע החלטה 1701 יעמוד גנרל אמריקני ויהיו חברים בה גנרל צרפתי. לפי העיתון, ישראל דבקה בתנאים הללו ומדגישה שהיישום שלהם לא נתון לדיון, או שייושמו בהבנה ומשא ומתן או שייושמו בכוח כמו שזה מתבצע היום ובמיוחד מחודש ספטמבר האחרון.

חמינאי לחיזבאללה: קבלו את ההסכם

הבוקר (ב') דווח בניו יורק טיימס כי מנהיג איראן ח'אמנאי העביר מסר לחיזבאללה בסוף השבוע להסכים להפסקת אש על בסיס החלטה 1701 ונסיגה מעבר לליטני. הדיווח מגיע אחרי שערוץ LBCI הלבנוני דיווח אמש כי חיזבאללה העביר ליו"ר הפרלמנט לבנוני תשובה "חיובית" למתווה הפסקת האש של ארצות הברית. הצדדים ממתינים למתווך האמריקני עמוס הוכשטיין שצפוי להגיע ללבנון ביום שלישי הקרוב.