לפטר אותו? בן גביר דורש מנתניהו לבחון דבר אחד

השר לביטחון לאומי דורש מראש הממשלה נתניהו לבחון את פיטורי היועצת המשפטית לממשלה: "היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת בישראל"

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/11/24 23:09 יג בחשון התשפה

לפטר אותו? בן גביר דורש מנתניהו לבחון דבר אחד
בן גביר, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, קורא לראש הממשלה לפטר את היועצת המשפטית לממשלה לאחר שהחלה לטענתו בניסיון הפיכה נגד הממשלה. "אני קורא לראש הממשלה לבחון מחדש את עמדתו בעניין כהונת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה" כתב בן גביר.

"היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת"

"השילוב בין ההתערבויות הפסולות לכאורה במדיניות של הממשלה ובין התלות של שרי הממשלה ביועצת לכהונתם, פוגע באפשרות להבטיח כי הממשלה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג המשפטי" הוסיף. "הערב היועצת החלה בניסיון הפיכה כנגד ממשלה נבחרת בישראל, ואני קורא לראש הממשלה לבחון את הדחתה"

כזכור, היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, פנתה לראש הממשלה נתניהו במכתב והודיעה לו כי עליו להחליט האם לפטר את השר לביטחון לאומי לאחר החשיפות האחרונות על התנהלותו של השר מול המשטרה. במכתב מנחה מיארה את ראש הממשלה לשמוע את גרסתו של בן גביר ולהחליט האם להמשיך את כהונתו. לאחר מכן תוצג תשובת המדינה לעתירות הדורשות את הדחת השר.