היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, פנתה לראש הממשלה נתניהו במכתב והודיעה לו כי עליו להחליט האם לפטר את השר לביטחון לאומי לאחר החשיפות האחרונות על התנהלותו של השר מול המשטרה. במכתב מנחה מיארה את ראש הממשלה לשמוע את גרסתו של בן גביר ולהחליט האם להמשיך את כהונתו. לאחר מכן תוצג תשובת המדינה לעתירות הדורשות את הדחת השר. כך לפי הכתב אבישי גרינצייג.
במילה אחת: התגובה של בן גביר לתחקיר של רביב דרוקר
כזכור, לאחר פרסום תחקיר "המקור" של רביב דרוקר שבו נחשפו הקלטות המגלות התנהלות בעייתית של השר מול המשטרה, בן גביר הגיב באופן דומה לציוציו לאחר התקיפה הישראלית הראשונה באיראן וכתב: "דְּרוּקֶרלֶ'ה" בדומה ל- "דרדלה".
השבוע פורסם בערוץ 13 כי בכוונת היועצת המשפטית לממשלה להציג לראש הממשלה סיבות בעטיין עליו לפטר את השר, ביניהן עבירות שביצע והתנהלות המנוגדת לחוק מול משטרת ישראל. השר בן גביר תקף בתגובה: "חדשות 13 והיועמ"שית פועלים יחד להפיל את שלטון הימין, ולאחר שנכשלו בקלפי - הם פועלים לעשות זאת באמצעות חקירות נגד ראש הממשלה, 'תחקירים' נגדי, והזמנת עתירות לבג"ץ עם עמדה ידועה מראש".