כשלושה ימים לאחר כניסתו לתפקידו שר הביטחון במקום גלנט, ישראל כ"ץ פגש היום (ב') לראשונה את פורום המטה הכללי, בראשות הרמטכ"ל רב-אלוף הרצי הלוי. בדבריו התייחס לפעולות הנדרשות באיראן, לבנון וברצועת עזה.
ישראל כ"ץ. , צילום: Olivier Fitoussi/Flash90
"בלבנון לא תהיה שום הפסקת אש ולא תהיה הפוגה"
כץ פתח בהתייחסות לאיראן: "סדר העדיפות שהממשלה הזאת רואה בצורה מאוד ברורה זה הנושא של איראן - למנוע מאיראן נשק גרעיני". עוד הוסיף: "יש היום אפשרות לסכל ולהסיר איום השמדה מעל מדינת ישראל. יש לנו הזדמנות ואתם צריכים להביא את היכולת המוחלטת לבצע את זה".
לגבי לבנון השר הוביל קו תוקפני: "בלבנון לא תהיה שום הפסקת אש ולא תהיה הפוגה. נמשיך להכות בחיזבאללה במלוא העוצמה עד להשגת יעדי המלחמה ישראל לא תסכים לשום הסדרה שלא תבטיח את זכותה של ישראל לאכוף ולמנוע בעצמה טרור, ועמידה ביעדי המלחמה בלבנון, פירוק החיזבאללה מנישקו והסגתן מעבר לנהר הליטאני וחזרת תושבי הצפון בביטחון לבתיהם".
"נושא החטופים זאת המטרה הערכית החשובה ביותר"
עוד הוסיף לגבי הלחימה בדרום: "לגבי עזה, קודם כל נושא החטופים, כפי שאמרתי את זה גם כשר חוץ כשנכנסתי לתפקידי - זאת המטרה הערכית החשובה ביותר של מערכת הביטחון שאני כשר עומד בראשה מטעם הממשלה. נעשה הכל כדי להחזיר אותם הביתה ולהבטיח את הכרעת החמאס".
הפגנה בעד שחרור החטופים, צילום: Miriam Alster,Flash90
כזכור, לפני כשבוע ראש הממשלה הודיע לשר הביטחון גלנט על סיום כהונתו כשר הביטחון ובמקביל הודיע על מינוי השר ישראל כ"ץ לתפקיד. בדברים שפרסם נתניהו, הסביר את הנסיבות שהובילו לפיטורי גלנט ואמר כי "בעיצומה של מלחמה, יותר מתמיד, נדרש אמון מלא בין ראש הממשלה לשר הביטחון. לצערי, אף שבחודשים הראשונים של המערכה היה אמון כזה והייתה עבודה מאוד פוריה, במהלך החודשים האחרונים האמון הזה נסדק ביני לבין שר הביטחון".