הדר ואוריאל קורל התחתנו ימים ספורים אחרי שפרצה המלחמה, ב-17 באוקטובר 2023. במהלך שמחת תורה הם התארחו אצל ההורים שלה, אז כזוג לא נשוי, ובמוצאי החג יצא אוריאל למילואים. הדר, שעשתה שירות לאומי, נותרה בבית לארגן את החתונה ולהתמודד עם השינויים הפתאומיים. החתונה בבית שמש נאלצה להתבטל בעקבות הוראות פיקוד העורף והזוג התחתן ליד תחנת הרוח בירושלים, מול החומות, רגע לפני השקיעה. אחרי החתונה הם קפצו לצאלים כדי לחגוג עם החברים של אוריאל שלא הצליחו להגיע לחתונה. אחר כך אוריאל חזר למילואים, והדר שוב נותרה בביתה.
הדר ואוריאל קורל חוגגים שבע ברכות בצאלים, 17 באוקטובר 2023 צילום: שילה מנוביץ
"החלטתי להצטרף לגדוד שלו במילואים"
נשמע כמו סיפור נוסף על זוג שהתחתן במהלך המלחמה, אך במקרה של בני הזוג קורל העלילה תפסה כיוון מפתיע. זמן קצר אחרי סבב המילואים הראשון של אוריאל, שהסתיים בדצמבר, הדר נחשפה לפלייר שמציע לנשים שלא עשו צבא מטעמי דת להתגייס. הפלייר הציע מסלול שלב ב' לנשים הכולל טירונות, הכשרה מקוצרת והצטרפות למילואים. הדר, שגם ככה הייתה בבית לבדה, החליטה לקפוץ למים. "עשיתי טירונות של שלושה שבועות במחנה 80 עם נשים מגיל 25 עד 48", היא מספרת ל"חדשות כיפה", "זאת הייתה חוויה פסיכית. בסוף הטירונות גזרנו חוגר וקיבלתי שיבוץ למילואים כסמב"צית ביהודה".
בהתחלה הדר ואוריאל בכלל לא שירתו יחד. היא שירתה ביהודה והוא בסבב נוסף בצפון, עד שעלה להדר רעיון. "חשבתי שיהיה נחמד אם נעשה מילואים באותו מקום", היא משתפת, "בסביבות יולי הוא יצא לסבב נוסף ושמעתי שחסרות להם ידיים בלוגיסטיקה, אז הצעתי להצטרף. היו שם כמה סיבוכי בירוקרטיה בדרך, אז רוב הסבב הוא עדיין היה בעזה ואני הייתי בבית, ובסוף הסבב שלו הצלחתי להצטרף לשבועיים לגדוד שלו". הדר שירתה בצאלים בעוד בעלה בעזה, והשניים פגשו חברים משותפים.
יום נישואין בעזה: "סיפור לספר לנכדים"
בסיום הסבב המג"ד הציע למי שרוצה מהגדוד משימה נוספת וחשובה, ואוריאל - שלא מצא עבודה באותה תקופה - החליט להתנדב. בבוקר למחרת יום כיפור הדר הסיעה את בעלה לגבול, ואז הסתבר שהציוד שלו עבר למישהו אחר וצריך לארגן לו ציוד חדש. "נשארתי לחכות איתו, ותוך כדי שאנחנו מחכים אמרתי לו 'בכל מקרה מביאים לך ציוד במיוחד, ואני מסופחת לגדוד, למה שלא יביאו לי גם ואני אכנס איתך?'".
ביום שלישי באותו השבוע בני הזוג קורל נכנסו לעזה - שניהם. "זה היה מאוד מגניב, חוויה מאוד הזויה", מודה הדר, "אם היית שואלת אותי לפני שנה אם יש מצב שזה יקרה הייתי אומרת לך שאין סיכוי". ממש במקרה המשימה נפלה גם על יום הנישואין הלועזי שלהם, ב-17 באוקטובר, והם מצאו את עצמם חוגגים יחד בעזה. "הלכנו ברגל קצת יותר מדי, אבל ראינו את השקיעה בים והיה מאוד רומנטי", כתבה הדר בפוסט שפרסמה ברשת, וסיכמה: "סיפור לספר לנכדים, בטוח".
הדר ואוריאל קורל חוגגים יום נישואין בעזה, 17 באוקטובר 2024 צילום: פרטי