אסון הכטב"מ בבא"ח גולני: אחרי פגיעת הכטב"מ של חיזבאללה בחדר האוכל בבסיס הטירונים של חטיבת גולני סמוך לבנימינה שגרם למותם של ארבעה טירונים, סערה ברשת טוענת כי צה"ל בעצמו מפרסם תיעודים מתוך הבסיסים וכי דרך סרטונים אלו יכולים ארגוני הטרור לדעת את מיקומם הספציפי של בניינים בתוך הבסיסים.
-
עוד באותו נושאדקות לפני האסון: שני אזרחים ביקנעם התקשרו לדווח על כטב"מ שזוהה בשמיים
14/10/24 08:37
תיעודים מפורטים מתוך הבסיסים
מבדיקה שערכנו, שיטוט קצר באינטרנט מעלה כי באתר "מתגייסים" מטעם יחידת מיט"ב נמצא מיקומו המדויק של הבסיס כולל סרטון שחושף את מיקומי המבנים בתוכו. בדומה לגולני, באתר מתגייסים מופיעות כתבות דומות גם על בא"ח כפיר, בא"ח נח"ל ובא"ח העורף.
תמונת חדר האוכל של בא"ח גולני מתוך הסרטון של מיטב צילום: צילום מסך דובר צה"ל
כתבה על בא"ח גולני באתר מתגיייסים-מיטב צילום: צילום מסך
סרטון על בא"ח צנחנים:
אחרי פיצוץ הכטב"מ בבא"ח גולני, עלה לדיון נושא ביטחון המידע והדיוק של חיזבאללה גם בשעת שיגור הכטב"מ. המזרחן ד"ר מרדכי טען בשידור בערוץ 14 כי "בתוך בסיסי צה"ל עובדים קבלנים שאתה לא יודע את מי הם מעסיקים", תוך שהוא רומז להעסקת ערבים שחשפו את המידע. בנוסף למידע באתר מתגייסים, נראה שלפני כארבע שנים הוציאו סדרת סרטונים בשם "הכר את בא"ח" בה בסיסי ההכשרה וההדרכה נחשפים מבפנים, כולל מיקומי הבניינים. בערוץ היוטיוב של דובר צה"ל ניתן למצוא את הסדרה והיא כוללת שמונה סרטונים, בין היתר בבא"ח כפיר, בא"ח צנחנים ובא"ח גבעתי. בנוסף יש סרטונים מבסיס שבטה, מחנה סיירים ועיר הבה"דים.
נזכיר כי באירוע הקשה בחדר האוכל בבא"ח גולני נפלו לוחמי גולני בהכשרה סמל עומרי תמרי, בן 19 ממזכרת בתיה, סמל יוסף הייב, בן 19 מטובא זנגריה, סמל יואב אגמון, בן 19,מבנימינה-גבעת עדה וסמל אלון אמיתי, בן 19 מרמות נפתלי. באותו אירוע נפצעו קשה שמונה חיילים נוספים.
מדובר צה"ל לא התקבלה תגובה.