למרות הביטול של ראש יהודי - מאות התפללו בחוצות העיר תל אביב | צפו

לאחר שארגון "ראש יהודי" ביטלו בשבוע שעבר את התפילה שתוכננה להתקיים ביום הכיפורים בגן מאיר שבתל אביב, התקיימה תפילה במקום. בין יוזמי התפילה היה גדי טאוב שכתב ברשתות החברתיות כי בתפילה הייתה: "אווירה נפלאה, ותחושת אחווה"

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/10/24 21:29 י בתשרי התשפה | עודכן בתאריך 12/10/24 22:15

למרות הביטול של ראש יהודי - מאות התפללו בחוצות העיר תל אביב | צפו
אמירת סליחות, צילום: shutterstock

לאחר שארגון "ראש יהודי" ביטלו בשבוע שעבר את התפילה שתוכננה להתקיים ביום הכיפורים בגן מאיר שבתל אביב, התקיימה היום (שבת) תפילה במקום. בין יוזמי התפילה היה איש התקשורת גדי טאוב שכתב ברשתות החברתיות לאחר סיום התפילה כי "לא היו פרובוקציות (למעט דקה פה ודקה שם). אווירה נפלאה, ותחושת אחווה".

למרות פסיקת בית המשפט - ראש יהודי ביטלו את התפילה

כזכור, בית המשפט העליון פסק בשבוע שעבר כי מותר לקיים את תפילת יום הכיפורים בהפרדה בגן מאיר שבתל אביב. לאחר הפסיקה, ארגון "ראש יהודי" הודיעו כי הם לא יקיימו את התפילה בגן מאיר והודיעו כי "על אף שבית המשפט פסק לטובתנו, ובעקבות חשש מפרובוקציות - ראש יהודי יקיים את תפילות יום כיפור בבית הכנסת בבר כוכבא 54, ולא בגן מאיר".

לאחר ההודעה, ראש עיריית תל אביב,רון חולדאי, הגיב: "אני רוצה להאמין שהודעת 'ראש יהודי' על ביטול התפילה, מבטאת התפכחות ורצון אמיתי למנוע חיכוכים בתוכנו בזמן כה רגיש, אחרי תקופה ארוכה של הכפשות ופייק ניוז. אכן, זו החלטה ראויה להערכה. גם אנחנו מצידנו קראנו להימנע מפרובוקציות מיותרות".