זעם בעולם הערבי על ערוץ 14: "פגיעה ברגשותיהם של מוסלמים"

פרסום בערוץ 14 הצית סערה בינלאומית לאחר שפרסמו את תמונתו של עלי סיסתאני, סמכות שיעית דתית עליונה בעולם המוסלמי, כמועמד לחיסול. בתגובה לפרסום ממשלת עיראק פנתה למזכ"ל האו"ם בדרישה לגינוי

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/10/24 22:30 ח בתשרי התשפה

זעם בעולם הערבי על ערוץ 14: "פגיעה ברגשותיהם של מוסלמים"
ערוץ 14, צילום: Chaim Goldberg,Flash90

הציתו סערה בינלאומית: במהלך שידור בערוץ 14 פרסמו את תמונתו של עלי סיסתאני, סמכות שיעית דתית עליונה בעולם המוסלמי, כמועמד לחיסול עקב שיגורי הכטב"מים מעיראק לישראל שגבו את חייהם של שני לוחמי צה"ל. תמונתו הוצגה לצד לצד דמויות כמו יחיא סינוואר, ומנהיג החות'ים בתימן עבד אל-מלכ בדר א-דין אל-חות'י.

פניה לאו"ם בדרישה לגנות את ערוץ 14

בעקבות הפרסום התחוללה סערה ברשתות הערביות, שהובילה לתגובות חריפות של גורמים רשמיים רבים. ממשלת עיראק פרסמה היום (רביעי) הודעת גינוי ואף פנתה בהודעה גם למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש בדרישה לגינוי העניין. בהודעת הממשלה הם הזהירו שפגיעה במעמד הסמכות שלהם "מעודדים את הרחבת מעגל התוקפנות וחושפים את השלום והביטחון לאיום ממשי". ראש ממשלת עיראק הוסיף: "ישראל הלכה רחוק מדי, והיא מעליבה סמלים ודמויות משפטיות, הדבר מהווה פגיעה ברגשותיהם של מוסלמים ברחבי העולם"

אולפן חדשות 14 |

אולפן חדשות 14 |, צילום: סטודיו תומאס תומר שלום

ממשרד החוץ האיראני נמסר: "ערוצי הטלוויזיה הישראלים מציגים בחוצפה תמונות של מנהיגים וחוקרים בולטים בעולם האסלאמי כמטרות. החוצפה של הישראלים לאיים על א-סיסתאני בחיסול, רק תוביל לזעם בקרב המוסלמים"

כזכור, כתוצאה מפגיעת כטב"ם ששוגר מעיראק נהרגו שני לוחמי צה"ל בצפון הגולן. סמל דניאל אביב חיים סופר, בן 19 מאשקלון, ורב"ט טל דרור, בן 19 מירושלים. שניהם מגדוד 13 של חטיבת גולני. באירוע נפצעו חייל ונגד מילואים באורח קשה.