פרויקט הנצחה ייחודי: מועצת העיר רמת גן אישרה השבוע (ה') את יוזמת ראש העיר כרמל שאמה הכהן, להנציח את חללי צה"ל תושבי רמת גן באמצעות קריאת רחובות, מבני ציבור וגינות העיר על שמם. הנצחת החללים מתבצעת באזור המגורים בו התגורר החלל ובני משפחתו.
שלט להנצחת זכרו של רס"ן יאיר כהן הי"ד צילום: עיריית רמת גן
שלטי רחובות וטקסים בהשתתפות המשפחות
החלפת שמות הרחובות הושלמה ברובה, ובימים הקרובים תושלם. שלטי הרחובות החדשים הוצבו במקומם ובהמשך יתקיימו טקסי הסרת לוט בהשתתפות המשפחות. היוזמה מצטרפת לשורת יוזמות הנצחה ברחבי המדינה לקראת יום השנה לטבח שבעה באוקטובר ופריצת מלחמת חרבות ברזל. כך למשל, בסרטון שפרסמה העירייה, נראה שלט רחוב על שמו של תושב העיר רס"ן (במיל') יאיר כהן, ממלא מקום מפקד פלוגה בגדוד 630 בחטיבה הדרומית, נפל בקרב בדרום רצועת עזה, בן 30 בנופלו.
גם סרן יובל זילבר ז"ל, שנפל ברצועת עזה בקרב ב-1.11.23, הונצח בקריאת רחוב על שמו. יובל שירת כלוחם ומפקד בגדוד 50 של הנח"ל. ב-7.10 כבר היה קצין משוחרר וטייל בתאילנד. אביו איתי זילבר, שיתף בתחושות להנצחת בנו בכורו: "יובל אמר 'אלוהים לא לוקח מאף אחד ,הוא רק נותן לזמן קצוב מראש' והתכוון שאם התעוררת בבוקר – אמור תודה ועשה את הכי טוב שלך מבלי להתלונן". "יובל היה פעיל מרכזי בצופים, ולפני השירות הצבאי התעקש לצאת לשנת שירות בבית שאן כדי להאיר את הניצוץ לילדים שזקוקים לחיבוק ואהבה".
שלט להנצחת זכרו של סרן יובל זילבר ז"ל צילום: עיריית רמת גן
עוד שיתף אביו של יובל על נפילתו: "הוא מבין את הפצע שנפער בלב המדינה ועל דעת עצמו הוא חוזר לארץ, בלי צו 8- מגיע לבסיס ומתייצב. יובל נפגע קשה ולפני שנפל הוא וחבריו חיסלו את המחבלים והניסו את השאר, אבל בערב נשמעה אותה הדפיקה בדלת שהפילה לי את השמיים".