לאחר הזינוק במחירי העגבניות: זה פתרון החירום שהוחלט בנושא

אחרי הזינוק בעליית מחירי העגבניות ולקראת החגים הקרבים, משרד החקלאות פתח מכסת לייבוא עגבניות ופטורה ממכס - בהיקף של 5,000 טונות | מכסה זו, היא מכסת יבוא נוספת למכסה שנפתחה באמצע אוגוסט ועמדה גם היא על 5,000 טונות

חדשות כיפה חדשות כיפה 23/09/24 11:56 כ באלול התשפד | עודכן בתאריך 23/09/24 13:37

לאחר הזינוק במחירי העגבניות: זה פתרון החירום שהוחלט בנושא
עגבניות, אילוסטרציה |, צילום: shutterstock

לאחר שבחודש שעבר חל זינוק משמעותי במחירי העגבניות ולקראת החגים, משרד החקלאות פתח מכסה נוספת לייבוא עגבניות פטורה ממכס בהיקף של 5,000 טונות. המכסה תהיה בתוקף החל מהיום (ב') ועד לסוף דצמבר. מכסה זו, היא מכסת יבוא נוספת למכסה שנפתחה באמצע אוגוסט ועמדה גם היא על 5,000 טונות עגבניות.

צילום: The Toidi,Shutterstock

הציבור הישראלי צורך כ-14,000 טון עגבניות בחודש

משרד החקלאות קיבל את ההחלטה לאור כך כי הציבור הישראלי צורך כ-14,000 טון עגבניות בחודש בממוצע, כאשר בחודשים "רגילים" הייצור המקומי מספק את רוב הצריכה המקומית, והייבוא נועד להשלמתו. אולם, גורמי המקצוע במשרד החקלאות העריכו כי היבול המקומי יצטמצם כתוצאה משבירת שיאי החום לעונת הקיץ. מדובר בתופעה מוכרת, אך השנה השפעות המלחמה חיזקו את המגמה.

המחיר הממוצע של עגבניות שרי הוא מעל 30 שקלים

כזכור, בשבוע שעבר נחשף כי מחירם של מספר ירקות בסיסי ביותר עלו בשבוע שחלף, חלקם באופן משמעותי. כך למשל עגבניות רגילות עלו בעוד 3% ומחירם הממוצע עומד על 9.95 שקלים, עגבניות שרי עלו ב-6% ומחירם הממוצע עומד על מעל 30 שקלים. בגזרת הפירות נרשמה עלייה במלון (8%) שמחירו עומד על 3.22 שקלים וענבים בהירים (8%) שמחירם עומד על 25.87 שקלים.