לאחר שרן ארז הכריז לפני כשבוע וחצי שהשביתה בתיכונים נעצרת לעת עתה, ארגון המורים פתח במתקפה כלפי המורים שלא קיימו את כללי השביתה שהתקיימה בתחילת השנה. היום (ה') דווח כי הארגון הולך לזמן מורים שלימדו במהלך השביתה וזאת כדי "שיראו וייראו". כך פורסם לראשונה הבוקר בישראל היום.
רן ארז, יו"ר ארגון המורים, צילום: Avshalom Sassoni/Flash90
"הפסקת השביתה היא רק צעד טקטי"
השביתה יצאה לפועל לאחר שלטענת ראש ארגון המורים שר האוצר מתכוון להפריט את מערכת החינוך. לאחר כשבוע, ארז הודיע כי השביתה נעצרת לעת עתה, אך הלימודים חודשו עם עיצומים. לאחרונה ארז אמר כי "הפסקת השביתה היא רק צעד טקטי. משרד האוצר רצה לרמות אותנו".
ארז עוד אמר: "סמוטריץ' החליט שכדי להוריד 40 מיליארד שקלים מתקציב המדינה הוא מקפיא את השכר במגזר הציבורי, אתם מתארים לעצמכם, שהוא מקפיא לכל הסקטור הציבורי ונותן לנו תוספת במיוחד? הוא רצה להחתים אותנו על הסכם שהוא בכלל לא התכוון לבצע".