גלנט רומז: זה עובר צפונה

שר הביטחון יואב גלנט סייר בגבול הצפון ושם אמר ללוחמים: "מרכז הכובד עובר צפונה, יש לנו כאן משימה שהיא משימה שלא בוצעה והמשימה הזאת זה לשנות את המצב הביטחוני ולהחזיר את התושבים אל הבתים שלהם"

חדשות כיפה חדשות כיפה 10/09/24 16:22 ז באלול התשפד | עודכן בתאריך 10/09/24 19:55

גלנט רומז: זה עובר צפונה
יואב גלנט | , צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

שר הביטחון יואב גלנט, הגיע הבוקר (ג') לגבול הצפון, שם קיים שיח עם מפקדים בצה"ל. בפגישה, שר הביטחון קיבל סקירה על פעילות חטיבת 9 לסיכול מחבלים והגנת היישובים בגבול הצפון, ועל התרגיל המדמה לחימה בשטח לבנון.

"מרכז הכובד עובר צפונה"

בנוסף, גלנט אמר ללוחמים: "מרכז הכובד עובר צפונה, אנחנו לקראת השלמת המשימות שלנו בדרום, אבל יש לנו כאן משימה שהיא משימה שלא בוצעה והמשימה הזאת זה לשנות את המצב הביטחוני ולהחזיר את התושבים אל הבתים שלהם".

שר הביטחון בשטח |

שר הביטחון בשטח | צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון

"תהיו ערוכים, זה לא דומה לדברים אחרים"

שר הביטחון הוסיף ואמר: "אנחנו מסיימים לאמן את כל הסד"כ לקראת פעולה קרקעית בכל ההיבטים שלה - מהמסגרת הפלוגתית ועד המסגרת הפיקודית והדבר הזה הוא חץ דרוך, מוכן לפעולה, אנחנו נדע מתי להפעיל אותו".

גלנט הוסיף ופנה לחיילים: "אתם תעשו את כל מה שאתם צריכים, תנצלו את הזמן כמו שצריך, כי ברגע שזה מגיע - זה קורה". לבסוף אמר: "ראיתי כבר בהרבה נסיבות שבהן עמדתי ליד לוחמים שאמרו לי: 'רק מדברים'. אחרי שבוע פגשתי אותם בשטח, בתוך השטח. תהיו ערוכים, זה לא דומה לדברים אחרים.