רבע טון בשר ועוף הושמדו באטליז הכשר בעיר הדרומית: "אינם ראויים למאכל אדם"

אמש (א') בוצעה ביקורת משרד הבריאות "פאול" באילת, ע"י נציגי שירות המזון במחוז דרום. במהלכו נמצאו 270 ק"ג בשר ועוף שאינם ראויים למאכל אדם. בהוראת הוטרינר - המוצרים הושמדו

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/06/23 10:50 ל בסיון התשפג

רבע טון בשר ועוף הושמדו באטליז הכשר בעיר הדרומית: "אינם ראויים למאכל אדם"
צילום: shutterstock

אמש (א') בוצעה ביקורת באטליז "פאול" באילת, ע"י נציגי שירות המזון במחוז דרום.  במהלך הביקורת נמצאו כ- 270 ק"ג של מוצרי בשר ועופות שאינם ראויים למאכל אדם – מרביתם פגי תוקף, חלקם בעלי תוויות המעידות על יצור מקומי, חלקם ללא תוויות כלל, חלקם הוקפאו במקום, ללא היתר ובתנאי תברואה ירודים.

בהתאם לכך, בהוראת הרופא הווטרינר האחראי במחוז הושמדו המוצרים. הטיפול במזון מן החי, אחסונו ושיווקו ללא התנאים הנדרשים בחקיקה וללא עקיבות, עלולים להזיק לבריאות הציבור. משרד הבריאות ימשיך לנקוט בצעדי אכיפה כנגד העסק.

המדריך לקנייה נכונה של בשר, עופות ודגים:

  • רכשו רק מוצרים בעלי סימון ברור של תאריך אחרון לשימוש. במוצרים ארוזים מראש ובדקו כי לא חלף התאריך האחרון לשיווק.
     
  • ברכישת מזון נא (לא מבושל), שאינו ארוז מראש בקצבייה, בקשו מהקצב להציג תווית מקורית של המוצר לרבות סימון ברור של התאריך האחרון לשימוש.
     
  • רכשו במקומות ממוזגים, מוארים ונקיים בלבד.
     
  • רכשו רק במקומות בהם העובדים לבושים בלבוש נקי ומסודר.
     
  • רכשו בשר או עוף נאים (לא מבושלים), שנטחנו לעיניכם בלבד או רק אם הם ארוזים ומסומנים. 
     
  • רכשו רק מוצרים בעלי מראה, צבע וריח אופייניים. לדגים יש סימנים מיוחדים לטריות שמומלץ להתייחס אליהם (ראו בהמשך).
     
  • רכשו רק מוצרים המאוחסנים בחנות בהתאם להוראות היצרן.
    • בשר, עופות ודגים  טריים או נאים (שאינם מבושלים) חייבים  להיות בקירור (0 - 4 מעלות  צלזיוס) או בהקפאה (18- מעלות צלזיוס) בכל שלבי השיווק, ואין לקנות אותם אם אינם נמצאים במקרר או במקפיא.
       
    • הטמפרטורה המומלצת על-ידי היצרן מסומנת על גבי המוצר. ביכולתכם לבדוק שהמוצר מאוחסן נכון בחנות במקרר או במקפיא לפי המלצות היצרן (היצרן קובע כיצד יש לאחסן את המוצר ואין להקפיא בחנות מוצר שמסומן כמצונן או לשמור במקרר מוצר שהוגדר כקפוא).
       
    • ביכולתכם לזהות אם מוצר קפוא בחנות הופשר והוקפא שנית: אם בתוך שקית האריזה יש גבישי קרח סימן כי המוצר הופשר והוקפא שנית ולא רצוי לקנות מוצר כזה. 
       
  • רכשו מוצרים ארוזים מראש רק אם האריזה שלמה ותקינה
     
  • ארזו בשר, עוף ודגים נאים (לא מבושלים) בשקית נקייה ובנפרד ממוצרים אחרים של קנייתכם. אריזה נפרדת ונקייה תמנע טפטוף וזיהום מוצרים אחרים בעת הקניות.
     
  • הוציאו את מוצרי הבשר, העוף והדגים מהמקרר סמוך ככל שניתן למועד התשלום.
     
  • רכשו עוף והודו (קפוא או מצונן), רק אם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.
     
  • הסמל מופיע על תווית המוצר ובתוכו המילים "נבדק והותר" ומספר הפיקוח הווטרינרי הייחודי של המשחטה.