אחרי ארבעה חודשים: משרד הבריאות יחזיר למפעל שטראוס את תו האיכות

ארבעה חודשים אחרי סערת הסלמונלה, משרד הבריאות יחזיר את אישור הייצור הנאות למפעל שטראוס עלית | המפעל יחזור לפעילות בצורה הדרגתית

חדשות כיפה חדשות כיפה 28/08/22 15:56 א באלול התשפב

אחרי ארבעה חודשים: משרד הבריאות יחזיר למפעל שטראוס את תו האיכות
שטראוס. מכה קשה לחברה, צילום: Michael Giladi/Flash90

משרד הבריאות הודיע היום (א') כי לאחר ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית, שנעשתה טרם החזרת אישור יצור נאות, המפעל קיבל אישור לחזור לפעילות בצורה הדרגתית. עוד ציינו כי הם ימשיכו בביקורות עד שניתן יהיה לאפשר למפעל לחזור לפעילות מלאה.

מפקחי שירות המזון במשרד הבריאות ערכו ביקורת תברואתית וטכנולוגית במפעל שטראוס עלית. בעקבות הביקורת אושר למפעל להחזיר לייצור וופלים ואפיפיות ללא גלוטן. האישור ניתן לאחר שנעשו כל הפעולות עליהן הצהיר המפעל והוחזרו לעבודה הקווים שנוקו, נבדקו ושעומדים בסטנדרטים החדשים. 

כזכור באפריל האחרון, ביצע משרד הבריאות ביקורת תברואתית וטכנולוגית בעקבות ממצאים חיוביים לסלמונלה והודעת החזרה יזומה (ריקול) רחבה שדווחה לציבור בתאריך ה- 25.4. בביקורת נמצאו ליקויים מהותיים וכתוצאה מכך החליטו גורמי המקצוע בשירות המזון שבמשרד הבריאות על התליית אישור הייצור הנאות לחברה, לתקופה של שלושה חודשים או עד לתיקון כלל הליקויים שנמצאו בביקורת. בעקבות הביקורת המפעל נכנס לתהליך טיפול יסודי ובוצעו עבודות לשיפור התשתיות, שיפור וחידוד נהלים, ניקיונות, תגבור כוח אדם ועוד. 

משרד הבריאות: חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות

להלן עיקרי ממצאי הביקורת שנערכה החודש:

1.    שודרגו מערכות הדיגום הסביבתי, תוצר מוגמר וחומרי גלם. בהקשר זה חשוב לציין כי המפעל יבדוק מעתה כל אצווה לפני שיוצאת מהמפעל.

2.    בוצעו שיפורים תברואיים נרחבים הכוללים איטום גגות, ניקיון נרחב, החלפת ציוד במידת הצורך, החלפת רצפות ואיחוי סדקים ועוד.

3.    בוצעה בחינה מחדש ושינוי במבנה הארגוני, הורחבה אחריות היצרן ע"י הרחבת צוות האיכות, כולל בקרי איכות למפעל הממתקים וכן תוספת ונפח גדול יותר עבור תהליך ההמסה (מפעל השוקולד הנוזלי).

4.    נקבעו אזורים רגישים יותר במפעל ונקבעו קודי לבוש ונהלים בהתאם. 

משרד הבריאות רואה לנכון לאפשר למפעל חזרה מדורגת ליצור תוך ניהול הסיכונים הסביבתיים ויישום פעולות מתקנות ובתיאום עם המשרד ואישור בכל שלב ושלב בחזרה המדורגת. מזמן לזמן ונוכח הוספת מוצרים נוספים, יבחנו התנאים מחדש ובקרה נוספת תתקיים בהמשך על פי הצורך וההתקדמות בפעולות המתקנות.

יו''ר ועדת הבריאות חה''כ עידית סילמן בירכה את חברת שטראוס וציינה כי:  "אני שמחה כי חברת שטראוס נענתה לפנייתי ולבקשת ועדת הבריאות של הכנסת בנושא. החלטת החברה להתחיל לייצר דווקא בקווי המוצרים ללא גלוטן היא בשורה גדולה עבור חולי צליאק רבים בישראל אשר עד עתה נותרו ללא מענה תזונתי מספק".