חשד לסלמונלה בשטראוס: גם המילקי בפנים | לרשימה המלאה

חברת המזון מעדכנת את רשימת המוצרים אותם קראה להחזיר בחשד להימצאות החיידק. באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן | המנכ"ל מסביר: "יכול להבין אם יש אנשים שכועסים עלינו"

שמחה ברנס שמחה ברנס, חדשות כיפה 25/04/22 18:28 כד בניסן התשפב

חשד לסלמונלה בשטראוס: גם המילקי בפנים | לרשימה המלאה
המילקי בפנים, צילום: שטראוס

חשד לסלמונלה בשוקולד: חברת שטראוס עדכנה הבוקר (ב') כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים. שירות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מידי ובתיאום עמו ומתוך משנה זהירות לתקינות המוצרים, החליטה החברה על ביצוע ריקול של כלל מוצרי השוקולד המסומנים בתאריך "עדיף להשתמש לפני". 

אלו המוצרים המעודכנים ששטראוס מבקשת לא לצרוך:

טבלאות שוקולד (פרה, בלונדי, ספלנדיד)
מתאריך 01.10.22 ועד לתאריך 24.04.23
חטיפים (פסק זמן- מלבד כשר לפסח באריזה כתומה, ממולדה, ,פרה,PERFECT BITE קראנצ', מקופלת), עד חצות ומיני עדשים
מתאריך 15.11.22 ועד לתאריך 13.04.23
חטיפים ( טעמי, אגוזי, כיף כף – מלבד כשר לפסח באריזה כתומה), אנרג'י
(פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד)
מתאריך 01.07.22 ועד לתאריך 15.01.23
רבע לשבע
מתאריך 18.10.22 ועד לתאריך 11.12.22
עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות
מתאריך 10.07.22 ועד לתאריך 31.08.22
וופל XL בטעם שוקולד
מתאריך 15.11.22 עד לתאריך 01.01.23
בונבוניירת איחולים
מתאריך 21.02.23 עד לתאריך 9.4.23
מילקי טופ עדשים כשר לפסח
מתאריך "לשימוש עד":  26/4/22, 3/5/22, 11/5/22, 12/5/22, 16/5/22

החברה מבקשת מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו. שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה. החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים. באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכלוסיות רגישות החיידק עלול לגרום למחלה קשה.

המנכ"ל מתנצל

בראיון שהעניק לקרן מרציאנו בחדשות 12, התנצל מנכ"ל החברה, אייל דרור על ריקול המוצרים והסביר מתי התגלה החיידק, "באמצע שבוע שעבר התגלה סלמונלה במיכל שוקולד נוזלי. מאותו רגע עצרנו אותו ולא יצקנו ממנו מוצרים. יצאנו לבדיקות, ורק אתמול בבוקר גילנו את החשד למוצרים שנמצאים אצלנו". 

באשר לסגירת המפעל, הסביר דרור כי מדובר היה בהחלטה של חברת שטראוס. "אין לנו את היכולת לשים את האצבע על מקור הבעיה החלטנו לקחת מקדם ביטחון של ריקול לחודשיים. אני יכול להבין אם יש אנשים שכועסים עלינו. צריך להבין שמלבד העבודה שאנחנו עובדים עם משרד הבריאות, אנחנו מגלים חשדות שצריך להפריך אותן".