סלמונלה בשוקולדים של שטראוס: החברה קוראת להחזיר מוצרים

בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים. הופסק לאלתר ייצור כל מוצרי השוקולד השונים ונחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות לגילוי

ישי אלמקייס, חדשות כיפה 25/04/22 09:58 כד בניסן התשפב

סלמונלה בשוקולדים של שטראוס: החברה קוראת להחזיר מוצרים
שוקולדים של עלית, חשש לסלמונלה, צילום: Moshe Shai/Flash90

שטראוס מעדכנת הבוקר (ב') כי בבדיקות שגרתיות שנערכו במפעל השוקולד של עלית התגלו מספר דגימות עם סלמונלה בקו הייצור במפעל ובשוקולד המשמש כחומר גלם ליצור מוצרים. שירות המזון במשרד הבריאות עודכן באופן מידי ובתיאום עמו ומתוך משנה זהירות לתקינות המוצרים, החליטה החברה על ביצוע ריקול של כלל מוצרי השוקולד המסומנים בתאריך "עדיף להשתמש לפני" לפי הפירוט הבא:

1. טבלאות שוקולד - פרה, בלונדי, וספלנדיד מתאריך 01.10.22 ועד לתאריך 24.04.23. 

2. חטיפי פסק זמן, ממולדה, פרה קראנץ', עד חצות ומיני עדשים מתאריך 01.12.22 ועד לתאריך 01.04.23

3. חטיפי טעמי, אגוזי, כיף כף, אנרג'י פריכיות מצופות שוקולד ועם תחתית שוקולד, חטיף דגנים מצופה שוקולד ועם תחתית שוקולד מתאריך 01.07.22 ועד לתאריך 15.01.23

4. רבע לשבע מתאריך 1.05.22 ועד לתאריך 15.12.23

5. עוגת בראוניז פסק זמן ורולדות מתאריך 10.07.22 ועד לתאריך 31.08.22

6. וופל XL בטעם שוקולד מתאריך 15.11.22 עד לתאריך 01.01.23

7. בונבוניירות איחולים מתוקים מתאריכים הבאים בלבד  21.2.23, 9.4.23

החברה מבקשת  מהציבור שלא לצרוך את המוצרים הללו כלל. שטראוס מציינת כי עם גילוי הבעיה, נחסם השוקולד לשימוש, הופסק לאלתר ייצור מוצרי השוקולד השונים במפעל וכן נחסמו להפצה מוצרים שיוצרו בסמיכות אליה.
 
החברה מבצעת פעולות נרחבות על מנת לאתר את מקור הבעיה ואת היקפה ולתקנה ותחזור להפצת מוצרים מלאה כשכל קווי היצור יהיו בטוחים. באנשים בריאים, חיידק הסלמונלה עלול לגרום למחלת מעיים המתבטאת בחום, שלשול, בחילה, הקאות וכאבי בטן. לאוכלוסיות רגישות החיידק עלול לגרום למחלה קשה. חברת שטראוס מתנצלת בפני ציבור לקוחותיה.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר