הקורונה בישראל: 1,952 נדבקים ביממה האחרונה

מספר הבדיקות הגיע לשיא 34,042. נכון לשעה זו ישנם 108,054 מאומתים מפרוץ המגפה. 404 חולים שמצבם מוגדר קשה, מתוכם 119 מונשמים. 875 נפטרים במצטבר מפרוץ המגפה

חדשות כיפה חדשות כיפה 26/08/20 20:05 ו באלול התשפ

הקורונה בישראל: 1,952 נדבקים ביממה האחרונה
צילום: פלאש 90

מגמת עלייה מדאיגה במספר המאומתים החדשים לקורונה. על פי נתוני משרד הבריאות המתפרסמים הערב (ד'), אמש אומתו  1,952  בני אדם לנגיף הקורונה. מדובר בעלייה מהשבוע האחרון, לאחר שהמספרים כבר ירדו מתחת ל-1,500 בני אדם ביום. עם זאת, יש לציין שמספר הבדיקות עלה באופן ניכר, ואמש נערכו 34,042 בדיקות לגילוי הנגיף.

נכון להערב, יש בישראל 20,729 חולים ונשאים פעילים. על אף העלייה במספר הנדבקים היומי, המספר הכולל של הנשאים הפעילים מוסיף לרדת, בשל מספר המחלימים הגבוה. מאז פרוץ המגפה בישראל, בסוף חודש פברואר, נדבקו בנגיף 108,054.

גם מספר החולים במצב קשה ירד באופן משמעותי ועומד על 404. מתוכם יש 119 חולים הזקוקים להנשמה,אחרי שאמש היה מספר שיא בהתפרצות הגל השני של הקורונה. כזכור, בשיא הגל הראשון, בחודש אפריל, הגיע מספר המונשמים בישראל ליותר מ-180. שמונה בני אדם נפטרו בישראל מאז חצות, ומספר הנפטרים הכולל מאז פרוץ המגפה עומד על 875. 

מוקדם יותר היום, ממשלת אוקראינה קיבלה החלטה לאסור על כניסת אזרחים זרים לשטחה במשך כל חודש ספטמבר, האיסור יחול מה-29.8, שבת הקרובה, ועד ה-28.9, יום הכיפורים. העילה הרשמית היא החשש מפני העלייה שהחלה במדינה בימים האחרונים בתחלואת הקורונה, אך ברור כי הסיבה האמיתית היא החשש מפני הגעת עשרות אלפי חסידי ברסלב לקברו של ר' נחמן מברסלב בראש השנה.