המרכז הרפואי שערי צדק והמרכז האקדמי לב חתמו על שיתוף פעולה

לאור המחסור באחיות בישראל חתמו המרכז האקדמי לב ושערי צדק על הסכם, במסגרתו ביה"ס לאחיות של בית החולים יעבור למסלול של ארבע שנים, והבוגרות יקבלו תואר ראשון בסיעוד מהמרכז האקדמי לב

חדשות כיפה חנן גרינווד, כיפה 20/08/14 10:37 כד באב התשעד

המרכז הרפואי שערי צדק והמרכז האקדמי לב חתמו על שיתוף פעולה
Shutterstock, צילום: Shutterstock

על רקע מחסור חמור בתחום האחיות הסיעודיות בישראל, חתמו השבוע 'המרכז האקדמי לב' (מכון טל) והמרכז הרפואי 'שערי צדק', על הסכם שיתוף פעולה. בית הספר הוותיק לאחיות של שערי צדק יעבור לתכנית לימודים ארבע שנתית, ובסיומן תקבלנה הבוגרות תואר ראשון בסיעוד (BSN) מטעם החוג לסיעוד של המרכז האקדמי לב.

"אנו שמחים מאד על שיתוף הפעולה עם שערי צדק, מוסד רפואי בעל שם לאומי ובית ספר לאחיות הפועל 70 שנה. הסכם זה משדרג את מעמדו של בית הספר, ונותן לו מעמד אקדמי" אומרת פרופ' חיה גרינברגר, דיקן הפקולטה למדעי החיים והבריאות במרכז האקדמי לב. "שיתוף פעולה זה יחד עם תוכנית הסיעוד החדשה לגברים דתיים, יתרמו להזרמת תוספת אחים ואחיות איכותיים למערכת, ותהיה לכך משמעות רבה על הבריאות והרווחה של תושבי ישראל. התרומה של ההכשרה האקדמית בסיעוד הוכחה כמצילת חיים"

עוד מסבירה פרופ' גרינברגר: "העידן הטכנולוגי המואץ בו אנו חיים, מגלגל לפתחה של מערכת הבריאות אתגרים רבים, ובהם הצורך לבחור בין אופציות שונות לטיפול במסגרת משאבים מגבילים. אנשי מקצועות הבריאות צריכים לקבל החלטות גורליות ולבצע אותן בדרך המושכלת ביותר, בכל רגע נתון. יכולת זו מושתתת על לימודים אקדמיים המתמקדים בהקניית כלי למידה".

מספר האחיות המועסקות בבתי החולים בארץ הוא 4.8 אחיות לאלף נפש. זה המספר הנמוך ביותר מקרב המדינות המפותחות (למעט מקסיקו). מספר האחיות המוצע במדינות ה- OECD עומד על 9.1 לאלף נפש. בגרמניה מספרן עומד על 11.3, בערך פי שנים וחצי ממספרן בישראל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן