ברגע האחרון: נמצא פתרון לחשש לעלייה דרסטית במחירי הבשר בחגים

לאחר פגישה ארוכה בין הרב הראשי ושרי האוצר והמשפטים נמצא פתרון לבעיה שאיימה להביא לעלייה של ממש במחירי הבשר בחגים המתקרבים ובאים

חדשות כיפה נתנאל לייפר, כיפה 07/07/15 13:10 כ בתמוז התשעה

ברגע האחרון: נמצא פתרון לחשש לעלייה דרסטית במחירי הבשר בחגים
יחצ, צילום: יחצ

לאחר שכבר היה חשש כבד לעלייה משמעותית במחירי הבשר בחגים הקרובים הגיעו הצדדים סוף סוף לפתרון המשבר. לאחר ישיבה ממושכת שהתקיימה שעות ארוכות בין הרב הראשי לישראל, הרב דוד לאו לבין שר האוצר, מר משה כחלון; שרת המשפטים, הגב' איילת שקד; השר לשירותי דת, דוד אזולאי; מר ארז קמיניץ המשנה ליועץ המשפטי לממשלה והגב' אוסנת מנדל מנהלת מח' הבגצי"ם בפרקליטות המדינה, הגיעו הצדדים להסכמה מלאה בעניין יציאת צוותי שחיטת הבשר בחו"ל.

כזכור, לפני כשבועיים דיווחנו ב'כיפה' כי הרב הראשי לישראל, מתריע מפני מחסור בבשר בקר בחגים שיביא להאמרת מחירו, עקב מחלוקת בין הרבנות הראשית למשרד המשפטים בנוגע לדרך שיבוץ צוותי השחיטה.

מדובר היה בתבחינים חדשים שפורסמו, ואשר מטרתם היא ניתוק בין יבואני הבשר לבין צוותי השוחטים, באופן שימנע לזות שפתיים על כשרות השחיטה. בעקבות הליכים משפטיים שנקטו כמה מהשוחטים שנפגעו מהנהלים החדשים, ובמטרה לבוא לקראתם, בוצעו מספר שינויים בתבחינים, אולם אלו לא אושרו בתחילה על ידי היועץ המשפטי של הרבנות ועל ידי משרד המשפטים ועיכבו את יציאת השוחטים לעבודתם בדרום אמריקה.

במכתב אותו שלח ליבואנים ולצוותי השחיטה התריע הרב לאו, כי במידה שהצוותים לא יצאו באופן מיידי ויתחילו בעבודתם לא יהיה מספיק בשר כשר בארץ בתקופת החגים ומחירו יאמיר מאוד. הרב הוסיף, כי במידה שהבעיה לא תיפתר במהירות יסגרו מפעלי הבשר בחו"ל חוזים עם ספקים אחרים גם לתקופת החורף, והתוצאה תהיה מחסור ארוך טווח שכן שגם בחורף לא ניתן יהיה לחדש את השחיטה הכשרה במקומות הללו שיהיו תחת חוזים אחרים.

הסיבה ללחץ היה לוח הזמנים הצפוף, לבשר לוקח 70 יום להגיע ארצה מעת שחיטתו, והמועד הזה של 70 יום לפני תקופת הקניות לחגים הגיע כבר ממש בימים אלו ובמידה והמחלוקת הייתה נותרת בעינה היה זה מאוחר מידי. ואכן כפי שהוערך מראש נמצא פתרון לבעיה וע"פ הסיכום שהושג מחר בבוקר תוציא פרקליטות המדינה הודעה לבית המשפט העליון על הסיכומים שהושגו בישיבה שהתקיימה אתמול בלילה (ב') ולאחר כ-24 שעות יתאפשר לצוותי הבשר להתחיל לשחוט.

הרב הראשי הרב דוד לאו ביקש לציין בתום הפגישה, כי "אני שמח שהשגותינו בעניין התקבלו. ההחלטות שהושגו יאפשרו לנו לשמור על רמת כשרות גבוהה מצג אחד ומצד שני יאפשרו את יציאת צוותי השחיטה באופן מיידי, כדי לאפשר את הגעת הבשר לקראת החגים הבעל"ט".