ביהמ"ש: בתים בגבעת אסף יפונו שבועיים לפני הבחירות

פרסום ראשון: בית המשפט העליון קבע כי שלושה בתים ביישוב גבעת אסף יפונו ולא כל היישוב, והנחה: הפינוי בתחילת מרץ, רק שבועיים לפני הבחירות לכנסת

חדשות כיפה חנן גרינווד, כיפה 07/12/14 18:01 טו בכסלו התשעה

ביהמ"ש: בתים בגבעת אסף יפונו שבועיים לפני הבחירות
מיכאלי, ויקיפדיה העברית, צילום: מיכאלי, ויקיפדיה העברית

הבית היהודי לא יכולו לקבל תאריך גרוע יותר. בית המשפט העליון קבע הערב (א') כי בניגוד לדרישת ארגוני השמאל, לא כל היישוב גבעת אסף תפונה, אלא רק שלושה בתים, אך גם קבעה תאריך לפינוי - תחילת מרץ 2015, רק שבועיים בלבד לפני הבחירות לכנסת.

משמעות הדבר היא מצד אחד אנחת רווחה לתושבי היישוב, אשר עד עתה היה כולו בסכנת פינוי, ומנגד סיכון משמעותי לחברי הבית היהודי שיתקעו בין הפטיש לסדן - מחד, מעוניינים בשמירה על שקט לקראת הבחירות והתנערות מקיצוניות, ומנגד בשמירה על האינטרס הלאומי בו מאמינים בסיס בוחריהם, וברצון להתנגד לפינוי בתים ביישוב.

כזכור, רגע לפני הבחירות לכנסת ה-19, יצאו מפלגות השמאל בקמפיין שמיתג את הבית היהודי כמפלגה ימנית קיצונית, בהבלטת מועמדים אשר מזוהים עם הימין הקיצוני, גם אם אינם כאלו בפועל, כגון אורית סטרוק והרב הלל הורביץ. אז זה עלה במספר מנדטים לבית היהודי, ויש להעריך כי גם הפעם פינוי הבתים של גבעת אסף יעלה במנדטים אם חברי כנסת או מועמדים יביעו את עמדתם נגד המהלך, ואם לא יביעו התנגדות יזכו לכתף קרה מצד הבוחרים מימין.

מאות מתושבי גבעת אסף שבמועצה האזורית בנימין קיימו בספטמבר האחרון הפגנה בקריאה לממשלה לא לפנות את היישוב, ולפעול להסדרתו. ההפגנה נערכה בהשתתפות מאות מתושבי היישוב והאזור, ובמעמד הרב שמואל אליהו, הרב שלמה אבינר והרב זלמן מלמד.

"ארץ ישראל שייכת לעם ישראל", אמר סגן השר לשירותי דת הרב אלי בן דהן שהשתתף בהפגנה. “הטענה המשפטית לא מספיק חזקה ושיש בה הרבה חולשות. אסור לנו לוותר על המקום החשוב והאסטרטגי הזה".

כזכור, מזה שנים נאבקים תושבי גבעת אסף בניסיונות חוזרים ונשנים לפנותם מהאזור, זאת לאחר שהמאחז הוקם בעקבות רציחות על הציר, ובמטרה לקיים רצף התיישבותי בין היישובים אדם וכוכב יעקב לבין עפרה.

באירוע השתתפו כ-500 בני אדם שקראו תהילים והתפללו להסרת האיום. בתקופה הקרובה ידונו בנושא הפינוי המתוכנן, כשחברי הכנסת והשרים מהימין פועלים להסדרת היישוב.

במאי 2013 הודיעה המדינה כי היא מבקשת להכשיר באופן חוקי את גבעת אסף, זאת בתשובה לעתירה המתנהלת נגד היישובים בשבע השנים האחרונות מצד 'שלום עכשיו'. מהעתירה מסתמן מפנה משמעותי בעמדת המדינה ביחס ליישובים החדשים, שככל הנראה נובעת מהעובדה כי בגבעת אסף, הסמוכה לבית אל, הציגו המתיישבים הוכחות לכך שהקרקעות במקום נרכשו מידיים פרטיות של פלסטינים. מנגד, לאחרונה שב ועלה האיום כי היישוב יפונה.