כבר החודש: ענקית תעופה נוספת חוזרת לישראל

קבוצת לופטהנזה הודיעה על חזרה מדורגת של טיסות לישראל החל מתחילת יוני, לאחר הקלה בהמלצות הבטיחות של הסוכנות לבטיחות אווירית של האיחוד האירופי. זמן קצר אחריה, חברת וויז אייר הודיעה כי היא גם חוזרת לישראל ב-28 במאי

חדשות כיפה חדשות כיפה 13/05/26 15:53 כו באייר התשפו | עודכן בתאריך 13/05/26 16:52

כבר החודש: ענקית תעופה נוספת חוזרת לישראל
וויז אייר, צילום: Moshe Shai,FLASH 90

קבוצת לופטהנזה, הכוללת את לופטהנזה, סוויס, אוסטריאן איירליינס, בריסל איירליינס ויורווינגס, הודיעה בצהריים (יום ד') כי תחדש בהדרגה את טיסותיה לישראל החל מה-1 ביוני. זמן קצר אחריה, חברת וויז אייר הודיעה כי היא גם חוזרת לישראל ב-28 במאי. המהלך מגיע בעקבות ההקלה בהמלצת הסוכנות לבטיחות אווירית של האיחוד האירופי.

ענקית התעופה חוזרת לישראל

החל מ-1 ביוני ישובו לפעילות בקו לתל אביב חברת אוסטריאן איירליינס וחברת לופטהנזה קרגו. החל מ-1 ביולי צפויות לחדש את טיסותיהן לישראל חברת לופטהנזה וחברת סוויס אינטרנשיונל איירליינס, ובאמצע החודש צפויה גם חברת יורווווינגס לשוב ולהפעיל טיסות לנתב"ג.

החלטת התעופה הענקית הגרמנית מגיעה יממה לאחר עדכון של סוכנות הבטיחות התעופתית של האיחוד האירופי (EASA), שהאריכה את אזהרת המרחב האווירי באזור עד ל-27 במאי 2026, אך ריככה לראשונה מאז תחילת העימות את נוסח ההודעה.

לפי הסוכנות, הפסקת האש בין ארה"ב לאיראן נמשכת והמצב עבר ממצב של עימות צבאי פעיל ל"מתיחות גבוהה" עם אירועים נקודתיים בלבד. עם זאת, ההמלצות נותרו זהירות: הימנעות מטיסה מעל איראן, עיראק ולבנון, ובישראל נקיטת משנה זהירות והערכות סיכון שוטפות.