מהפך קריטי בנתב"ג: המהלך החדש שיזרז את תהליך הצ'ק אין

רשות שדות התעופה נערכת לשיא של נוסעים בחגי תשרי: כ-2.3 מיליון נוסעים צפויים לעבור בשדות התעופה במהלך החגים. לקראת העומסים, נפתחו לאחרונה שני מתחמים חדשים שאמורים לזרז את הליך הצ'ק אין

חדשות כיפה חדשות כיפה 14/09/25 09:55 כא באלול התשפה | עודכן בתאריך 14/09/25 09:56

מהפך קריטי בנתב"ג: המהלך החדש שיזרז את תהליך הצ'ק אין
נוסעים בנתב"ג, ארכיון , צילום: Arie Leib Abrams/Flash90

שבוע לפני ראש השנה, רשות שדות התעופה השלימה את היערכותה לתקופת חגי תשרי שבמהלכה צפויים לעבור כ-2.3 מיליון נוסעים בכל המעברים, כגון נתב"ג, מעבר אלנבי ועוד. מדובר בנתון גדול אף יותר מהנתון של חודש אוגוסט האחרון שבמהלכו עברו בנתב"ג כ-2.2 מיליון נוסעים בטיסות בינלאומיות. לקראת העומס הצפוי, ברשות שדות התעופה מקדמים פתרונות להקלת העומסים.

השיא של הטיסות במהלך החגים

ביום חמישי הקרוב צפוי להיות שיא העומס בנתב"ג עם 100,000 נוסעים בכ-570 טיסות בינלאומיות. ברקע העומסים הצפויים, בטרמינל 3 בנתב"ג ובנמל התעופה בחיפה יהיו עמדות צ'ק אין שיעזרו לייעל את תהליך הבידוק הביטחוני ולבצע הליך מהיר יותר לקראת הטיסה של הנוסעים לחו"ל.

נתב"ג, מנסים להקל על העומסים

נתב"ג, מנסים להקל על העומסים צילום: Yossi Zeliger,Flash 90

מנתוני רשות התעופה עולה כי בנתב"ג צפויים לעבור כ-2.1 מיליון נוסעים. במעברי הגבול היבשתיים לסיני וירדן צפויים לעבור כ-90,000 נוסעים. בנמל התעופה רמון צפויים לעבור כ-54,000 נוסעים. בנמל התעופה חיפה צפויים לעבור כ-23,000 נוסעים.

המלצות לנוסעים - כך תחסכו זמן ותעברו את נתב"ג בקלות

ההמלצה של רשות התעופה לנוסעים בתקופת החגים היא לבדוק מראש מאיזה טרמינל ומאיזו קומה יוצאת הטיסה שלהם. בנוסף לבצע צ'ק-אין לחברת התעופה מהבית ולהוריד את כרטיס העלייה למטוס ולהדפיס את תג המזוודה בעמדות השירות העצמי.