במנהיג מחפשים לרוב תכונות המעידות על אופי חזק שלא נשבר בקלות. לכן לא בטוח שהציבור הפלסטיני ישמח לראות את התמונות, בהן נראה מרוואן ברגותי כשהוא שובר את שביתת הרעב שהוא עצמו הוביל.
מצלמות השב"ס 'תפסו' את רב המחבלים, שאמור לשבות רעב, כשהוא אוכל בהיחבא עוגייה ולאחר מכן 'טורטית'. בשב"ס טוענים כי זו הפעם השניה בימים האחרונים שהוא תועד אוכל בתאו, כשבפעם הקודמת הוא נראה מכניס לפיו שקית מים ומלח במטרה לחזק את גופו למצב של חוסר אכילה. אין זו הפעם הראשונה שברגותי מתועד כשהוא 'שובר' שביתת רעב. בשנת 2004 הוא נצפה אוכל עוף בתאו.
https://vimeo.com/216366719/d6dd84e020
בעקבות הסרטון כינס השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, מסיבת עיתונאים בה אמר כי "שביתת הרעב של המחבלים איננה נוגעת לתנאי הכליאה שלהם אלא אך ורק לאינטרסים הפוליטיים של מרוואן ברגותי, בין אם זה בתוך כותלי הכלא או ברשות הפלסטינית".
לדברי ארדן, ''ברצונו לחזק את המעמד הפוליטי שלו לתקופה שאחרי אבו מאזן, ובדיוק כפי שהוא עשה באופן ציני ומרושע בעבר, שניצל לרעה פלסטינים ושלח אותם לבצע פיגועים ומעשי רצח, גם כאן- בבתי הכלא של שירות בתי הסוהר, הוא מנצל באופן ציני את המחבלים, מבקש מהם או מוביל אותם לבצע שביתות רעב שעליהם הם משלמים וישלמו מחיר כבד, בעוד שהוא עצמו לא מוכן להפיל על עצמו את הנורמות של שביתת הרעב וגם בפעם הזאת- יצרו גבר עליו".
שביתת הרעב החלה לפני 21 ימים עם 1,187 אסירים שפסקו מלאכול. עם זאת נכון לעכשיו כוללת השביתה 894 אסירים שנכון להיום ניתן לעדכן את המספר באסיר אחד פחות, מנהיג שביתת הרעב בכבודו ובעצמו.