עשרות מקרי הצתה וגניבה: עלייה מדאיגה בפגיעות בבתי כנסת

בדיון מיוחד שנערך בכנסת נחשפו הנתונים הקשים על פגיעות בבתי כנסת בישראל. עשרות המקרים המחרידים, הכוללים גניבות ספרי תורה והצתות על רקע לאומני, העלו טענות קשות כלפי הרשויות, המתקשות להתמודד עם הפשיעה, כשישנם עשרות תיקים שלא פוענחו

חדשות כיפה חדשות כיפה 19/02/25 21:16 כא בשבט התשפה

עשרות מקרי הצתה וגניבה: עלייה מדאיגה בפגיעות בבתי כנסת
בית כנסת דוסא , צילום: ללא

אם הייתם שומעים על בית כנסת שהוצת או ארון קודש שנבזז, כנראה הייתם חושבים שזה נעשה על רקע אנטישמי בחו"ל. אך בדיון מיוחד במליאת הכנסת נחשפו הנתונים הקשים של פגיעות בבתי כנסת בארץ. הדיון שיזם ח"כ סימון מושיאשוילי מש"ס, חשף שבחמש שנים האחרונות דווחו על לא פחות מ-39 מקרים של הצתות בית כנסת כששבעה מהם על רקע לאומני. המשטרה מתקשה לטפל באירועים ויותר ממחצית התיקים נסגרו ללא פענוח.

מנקים בית כנסת בקריית שמונה

מנקים בית כנסת בקריית שמונה, צילום: דוברות

אחוזי הפענוח הנמוכים והיעדר האכיפה

עוד מראים הנתונים המחרידים שבחמש שנים האחרונות נפתחו 18 תיקים המשטרה בגין גניבת ספר תורה, גם במקרים הוגשו כתבי אישום רק בחמישה תיקים. בפנייה דחופה למפכ"ל המשטרה ולשר הבט"ל על ידי יו"ר איחוד בתי הכנסת והקהילות בישראל עופר מרום נכתב: "אני פונה אליכם בדאגה עמוקה לנוכח הנתונים המדאיגים שנחשפו לאחרונה בדיון מיוחד במליאת הכנסת בנושא הפגיעה בבתי הכנסת במדינת ישראל".

עופר מרום

עופר מרום, צילום: הדר בראלי

רוב התיקים נסגרים ללא כתבי אישום

עוד כתב מרום: "אחוזי הפענוח הנמוכים והיעדר האכיפה המספקת מהווים תעודת עניות למערכת אכיפת החוק. במדינת ישראל, המדינה היהודית, לא יעלה על הדעת שבתי כנסת וספרי תורה יהיו מטרה לפגיעה, ועוד יותר מכך - שהפוגעים לא יתנו את הדין". מרום גם דרש מעשים מיידיים ובהם: העלאת הטיפול בפשיעה כנגד בתי כנסת לראש סדר העדיפויות המשטרתי והגברת האבטחה סביב בתי כנסת ומוסדות דת.