סקר חדשות 14 שפורסם הערב (א') במהדורה המרכזית מציג תמונת מצב עדכנית אילו הבחירות לכנסת היו נערכות היום. לפי הסקר, הליכוד בראשות בנימין נתניהו שומר על כוחו וניצב במקום הראשון עם 31 מנדטים. מפלגתו של גדי איזנקוט מתחזקת במנדט לעומת הסקר הקודם ועולה ל-24 מנדטים, ובכך שומרת על המקום השני. ש"ס נותרת יציבה עם 10 מנדטים.
התחזקות גם לליברמן
הדמוקרטים יורדת במנדט מ-9 ל-8, בעוד יהדות התורה ועוצמה יהודית שומרות על כוחן עם 7 מנדטים כל אחת. ישראל ביתנו מתחזקת במנדט ומגיעה ל-7, ואילו הרשימה המשותפת של חד"ש, תע"ל ובל"ד מקבלת גם היא 7 מנדטים.

מפלגת "ביחד" נחלשת במנדט ויורדת ל-6. רע"ם שומרת על 5 מנדטים, ואילו הציונות הדתית ומפלגת "עמך ישראל" בראשות תא"ל (מיל') עופר וינטר מקבלות 4 מנדטים כל אחת. עבור וינטר מדובר בנתון משמעותי: המפלגה החדשה שומרת על כוחה מהסקר הקודם, שבו חצתה לראשונה את אחוז החסימה.
ומה קורה מתחת לאחוז החסימה?
מפלגת זהות בראשות משה פייגלין רושמת עלייה מ-1.7% ל-2.3%, אך עדיין נותרת מתחת לאחוז החסימה. גם מפלגות נוספות אינן מצליחות לעבור את הרף: "בית ציוני-מילואימניקים" של חילי טרופר ויועז הנדל מקבלת 0.9%, "האחדות" 0.6%, כחול לבן 0.5% ונעם לישראל 0.5%.
למרות השינויים בכוחן של כמה מהמפלגות, התמונה בגושים נותרת ללא שינוי. גוש תומכי נתניהו מקבל 63 מנדטים, לעומת 45 מנדטים לגוש מתנגדיו ו-12 מנדטים למפלגות הערביות. המשמעות היא שגם לאחר התנודות בין המפלגות, מאזן הכוחות הכללי נותר זהה לסקר הקודם שנערך בערוץ.