אירוע השדולה בעניין שמירת נגיעה שקיימה השבוע ח''כ לימור סון הר מלך בכנסת עורר סערה. בראיון ל"חדשות כיפה" מתייחסת חברת הכנסת לשעבר ד''ר עליזה לביא לנושא: "זו לא פעם ראשונה שהיא מכנסת שדולה. אני לא מבינה את הרעיון מאחורי ההתבדלות".
השדולה תפסה צד - אני כואבת את ההתבדלות
"אם אנחנו רוצות לקדם נשים, כמי שקידמה חוקים למען נשים דתיות, הניסיון מלמד שצריך לעשות את ההפך מהתבדלות. ואני רואה את ההתבדלות, שזה רק לנשים דתיות מסוג מסוים. אני כועסת, כי זו התבדלות שהיא מזיקה ובסופו של דבר מביאה לנסיגה בהישגים שהצלחנו להביא למען נשים בישראל בעשור האחרון".
לביא מודעת היטב גם לצד השני: "מצד שני אני כואבת גם את הקיצון השני, שדולת הנשים הייתה אמורה לייצג את כל הנשים בישראל. העובדה שעומדת היום בראש השדולה פרופסור דפנה הקר- השדולה תפסה צד. ולא פלא שרואים איים של פעילויות של נשים. אני כואבת את ההתבדלות".
הדיון בכנסת, צילום: חדשות כיפה
את כל ההחמרות שכל אחד רוצה שיעשה בבית שלו ולא יחיל על כולם
ומה לגבי קיום שדולה שעוסקת בשמירת נגיעה?
"זו דמוקרטיה. היא חברת כנסת והיא רוצה לעשות דיון - לכך נוצרו שדולות. לדעתי, נושאים כאלה לא מקדמים בשדולה. אני חושבת שזה שהיא עושה שדולה לנשים דתיות מסוג מסוים - זה פוגע בחברות. אפשר לבא בטענות, אבל אם נשים רוצות לקדם הישגים- הגיע הזמן להבין שאת כל ההחמרות שכל אחד רוצה שיעשה בבית שלו ולא יחיל על כולם. ההתנהלות לא ברורה".
מחפשת בית פוליטי
את חושבת על חזרה לפוליטיקה?
"לא זה הנושא שיחזיר אותי" עונה ד''ר לביא ומחדדת: "אני רוצה שיהיו נשים מהר המור והמחאה שיפעלו יחד. אני מחפשת בית פוליטי - אני בודקת ומבינה שאני רוצה להמשיך ולעשות למען הציבור".
בדבריה, מותחת לביא ביקורת על חברות הכנסת הדתיות, ומתארת את החוק שקידמה לאחרונה בנושא הכרה לבנות זוג שכולות: "לא הלכתי ללימור סון הר מלך ולח"כיות הדתיות, כי כל אחת והאג'נדה שלה. יש קרע בעם, ויש הידרדרות גם בנושא מעמד האישה. בסוף הסיפור של השדולה ולימור סון הר מלך - זה שיקוף של המציאות שהידרדרה".