נתניהו הסתבך עם ערוץ 14 והבייס: "אי שפיות"

החלטתו הבלעדית של ראש הממשלה להכניס סיוע הומניטרי לעזה למרות ההתנגדות בקואליציה מייצר סחף של תגובות נגד המהלך. מגיש ערוץ 14 שמעון ריקלין תהה אם הכנסת האוגדות באה "להלבין את הכנסת האוכל המבישה לאוייב העזתי?". ח"כים בליכוד תוקפים

חדשות כיפה חדשות כיפה 18/05/25 23:40 כ באייר התשפה

נתניהו הסתבך עם ערוץ 14 והבייס: "אי שפיות"
נתניהו, מגיש ערוץ 14 נגדו, צילום: Yonatan Sindel,Flash90

סחף של ביקורות מתוך הקואליציה מתחיל להיווצר לאחר החלטת נתניהו בקבינט לאפשר לסיוע הומניטרי להיכנס לעזה, גם בטרם גובש מתווה שיספק את הסיוע מבלי שיגיע לידי שלטון חמאס. אלא שבבייס של נתניהו הדברים לא עוברים חלק ויש מי שמבקרים בחריפות את המהלך.

הביקורת הגיעה גם לערוץ 14

מגיש ערוץ 14, שמעון ריקלין, תהה בעמוד ה-X שלו מה מטרת התמרון שמתחיל בעזה. "האוגדות שלנו נכנסנו היום לרצועת עזה. כדי להשמיד את החמאס ולכבוש שטח. או. להלבין את הכנסת האוכל המבישה לאוייב העזתי?". מי שתקף במילים חריפות יותר הוא ח"כ אביחי בוארון מהליכוד שכתב: "אי שפיות היא לעשות את אותו דבר פעם אחר פעם ולצפות לתוצאה שונה".

אביחי בוארון. מתמודד נגד מסיקה

אביחי בוארון. ביקורת חריפה, צילום: Yonatan Sindel/Flash90

חברי קואליציה נגד נתניהו

הוא הוסיף: "אסור להכניס לאויב סיוע הומניטרי. אסור לאפשר לחמאס להשתלט על המזון, להרוויח עליו כסף ומכוח כסף זה לשלם משכורות למחבלים שכירי חרב שימשיכו להילחם בחיילינו בנינו ובנותינו. חיילי צהל יצאו למערכה להשמדת האויב עד לניצחון המלא. אסור לנו להסס. תנו לצה"ל לנצח".

מוקדם יותר היה זה חבר הכנסת משה סעדה מהליכוד שכתב: "מצד אחד להכניס לקרב 5 אוגדות של צה"ל כדי להשמיד אויב, ומצד שני להכניס לאותו אויב אוכל ואספקה שתאפשר לו לשרוד ולגייס עוד מחבלים שיפגעו בחיילי צהל, זו החלטה לא נכונה ולא מוסרית. ניצחון מוחלט משמעו למגר את החמאס באופן טוטאלי ולא לסייע לו לשרוד. הגיע הזמן להכריע". גם השר בן גביר לא פיספס הזדמנות למתוח ביקורת וכתב: "אדוני רה"מ, לחטופים שלנו אין הומניטרי".

תנועת המילואימניקים תוקפת

גם בתנועת "מילואמניקים – דור הניצחון" תקפו את ההחלטה: "העברת ציוד אשר משרת בפועל את אויבינו תחת כסות של "סיוע הומניטרי" מהווה פגיעה ישירה בלוחמים ובאמון הציבור. לא ייתכן שמדינת ישראל תדאג לרווחת האויב בשעה שבניה ובנותיה מסכנים את חייהם יום-יום בקרב. פעולה זו מערערת את הנחישות הלאומית, משדרת חולשה, ומעמידה את מטרות הלחימה בספק".